Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KAŽNJEN

Otkaz policajcu zbog skidanja dvojezične table! (FOTO)

Autor: Tanjug | 14.12.2013 - 14:26:00h | Komentara: 0

Policajcu Igoru Gilji, koji je pre dva meseca tokom službe skinuo dvojezični natpis s vukovarskog Centra za socijalnu zaštitu, odlukom disciplinskog suda trebalo bi da bude otkazan ugovor o radu, prenosi Hina sazanja iz izvora bliskog policiji, ali napominje da odluka nije pravosnažna.

Igor Gilja hrvatski policajac

Dobio otkaz: Igor Gilja | Foto: facebook

Ostalih pet Giljinih kolega, koji su takođe bili suspendovani, navodno su na disciplinskom sudu Ministarstva unutrašnjih poslova kažnjeni oduzimanjem deset odsto mesečne plate.


Portparol MUP-a Dušan Miljuš te informacije nije mogao da potvrdi službeno, jer odluka Disciplinskog suda nije poslata kažnjenim policajcima.
Ta odluka, međutim, nije konačna jer se na nju može žaliti drugostepenom disciplinskom sudu, a u završnici je moguće i pokretanje upravnog spora.

Policajac Gilja (25) iz Iloka rekao je Hini da ni njegov advokat još nije upoznat s nepravosnažnom odlukom, o kojoj je danas javio "Večernji list".

Gilja je u noći između 7. na 8. septembar sa kolegama bio raspoređen kod Centra za socijalnu zaštitu u Vukovaru na čuvanju dvojezičnih tabli, da bi pred kraj radnog vremena sa zgrade Centra skinuo i odneo dvojezičnu tablu što je otkriveno naknadno, dolaskom interventne policije.
– Dogodilo se u trenutku. Skinuo sam je bez ikakva razmišljanja o posledicama koje bi mogle da nastupe. Niko nije znao šta ću učiniti, pa ni ja. Iskreno žalim ako sam naštetio ugledu policije – rekao je posle toga Gilja za Večernji list.

U trenutku skidanja ploča pet Giljinih kolega bilo je nedaleko u parkiranom policijskom vozilu.

Sva šestorica iz Policijske uprave vukovarsko-sremske suspendovani su 9. septembra, a protiv Gilje je policija podnela i krivičnu prijavu zbog skidanja table.

Na "fejsbuku" je čak i i napravljena fan strana Igoru Gilji, sa oko 5.000 pratilaca, a u njenom opisu stoji:"Igor Gilja, sin poginulog branitelja, policajac koji je skinuo četvrtu ploču, koji ima savest i poštenje, nakon obrade u PP "Vukovar", pušten je! Svaka čast hrvatskom policajcu!".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP