Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KOPIRAO LOZINKU KOLEGE

Otkriveno kako je Snouden došao do tajnih dokumenata

Autor: Tanjug | 14.02.2014 - 08:50:00h | Komentara: 1

Američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) objavila je da je Edvard Snouden pristupio jednom delu poverljivih dokumenata tako što je kopirao lozinku kolege, koji je prošlog meseca dao otkaz.

Edvard Snouden

U izveštaju upućenom Komitetu za pravosuđe američkog Senata, NSA je navela da je taj službenik, čije ime nije objavljeno, prošlog meseca dao otkaz pošto je Federalnom istražnom birou priznao da je Snouden uspeo da dođe do njegove lozinke.
Snouden je u ranijim intervjuima demantovao da je ukrao lozinke ili prevario neke od bivših kolega. Izveštaj NSA, međutim, ukazuje da je Snouden uspeo da prevari bar jednog kolegu, prenele su agencije.
Postojanje ovog izveštaja, koji je označen kao "poverljiv" i nosi datum 10. februar, prvobitno je objavljeno na sajtu "NBC Njuz".
Načelnik američke Vojne obaveštajne službe Majkl Flin izjavio je nedavno da će Pentagon uskoro morati da izvrši skupe izmene programa i kadrova zbog curenja informacija iz NSA.

NSA Fort Mid

Flin je u obraćanju Obaveštajnom komitetu Predstavničkog doma SAD naveo da njegova agencija mora da pretpostavi da je Snouden uzeo svaki dokument kojem je mogao da pristupi i da je zbog toga zabrinut za Pentagonov program.
Iz NSA su zatražili od svog bivšeg službenika Snoudena, za kojeg veruju da je došao u posed 1,7 miliona dokumenata, da sve koje nije objavio vrati u posed službe i da zaustavi dalja objavljivanja.
Prvi čovek NSA Džejms Klaper ocenio je da je krađa dokumenata koju je izvršio Snouden najmasovnija i najštetnija krađa te vrste u istoriji.
Snouden se nalazi u Rusiji, gde je prošle godine dobio privremeni azil.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 15.02.2014 10:45h

    Pod 1/jedan/...morali su da nadju tog sirotana koji je dao/sic/ otkaz,jer mu je Snouden provalio/pozajmio,ukrao,/lozinku,jer.boze moj,neko mora biti kriv,kad vec pomenuti Snouden nije dostupan/za sada/...I pod 2/dva/..ako im Snouden,koji je vec *mrtav*,preda ostatak neobjavljenih dokumenata,bice SIGURNO mrtav-namrtvo..jer ga za sada samo njihovo posedovanje stiti od te smrti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP