Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BORBE NA PRVOJ LINIJI FRONTA U UKRAJINI

Ovako izgleda rat (VIDEO)

Autor: Agencije | 19.02.2015 - 23:07:00h | Komentara: 1

Televizijska ekipa Skajnjuza je dobila dozvolu da intervjuiše zarobljenika, a u toku intervjua ukrajinska vojska je napala položaje pobunjenika

Granata

Montiranje granate | Foto: Screenshot "Youtube"

Na snimku koji je objavila televizija Skajnjuz (SKY News), prikazan je zarobljeni ukrajinski vojnik, kao i reakcija proruskih snaga na napad protivnika i uzajamna razmena vatre.
Televizijska ekipa je dobila dozvolu da intervjuiše zarobljenika, a u toku intervjua ukrajinska vojska je napala položaje pobunjenika. Kamerman je jednostavno nastavio da snima reakciju proruskih snaga, koji su uzvratili paljbu, a jedan vojnik je upotrebio granate.

Inače, u grad Debaljcevo na istoku Ukrajine još nisu poslati posmatrači Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), pošto nijedna od strana u sukobu ne garantuje njihovu bezbednost, rekao je danas stalni predstavnik Rusije u OEBS-u Andrej Kelin.

- Da bi posmatrači bilo poslati u Debaljcevo, najpre se moraju izdati bezbednosne garancije i njihovo prisustvo se mora iskoordinirati sa svim stranama u sukobu – objasnio je ruski diplomata u izjavi televiziji "Rosija-24", prenela je agencija Tass.

- Bezbednosne garancije moraju dati i ukrajinska vojska i milicije, u ovom slučaju Donjecka Narodna Republika - precizirao je Kelin.

Prema njegovim rečima, u Donjecku se pucnjava nastavlja, a posmatrači OEBS-a su spremni za pokret i doputovaće u taj grad čim to bude omogućeno.

Da podsetimo, ukrajinske snage su juče počele da se povlače iz Debaljceva, ključnog železničkog čvora, posle višenedeljnih žestokih sukoba, iako je primirje stupilo na snagu 15. februara.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • neko Vreme: 20.02.2015 02:53h

    VRH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP