Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KRALJ DROGE OPET U BEKSTVU

Ovako je El Čapo pobegao iz zatvora

Autor: Tanjug | 12.07.2015 - 19:38:00h | Komentara: 0

Meksičke vlasti otkrile su tunel, dužine više od 1,5 kilometara, koji je kralj droge Hoakin "El Čapo" Gusman iskoristio da pobegne iz zatvora sa visokim obezbeđenjem, saopštio je danas komesar za nacionalnu bezbednost Meksika Monte Alehandro Rubido.

Hoakin Gusman El Čapo

El Čapo pobegao iz zatvora po drugi put | Foto: Profimedia

Tunel, čiji se početak nalazio u njegovoj ćeliji vodio je do jedne zgrade izvan zidina zatvora, rekao je Rubido na konferenciji za novinare.
Osamnaest ljudi je prebačeno u Meksiko siti radi ispitivanja u vezi Gusmanovog bekstva, dodao je Rubido, a preneo Rojters.

Ranije danas, vlasti su saopštile da je Gusman, vođa moćnog narkokartela Sinaloa ponovo pobegao iz zatvora na periferiji Meksiko Sitija, saopštila je danas meksička vlada.

To je njegovo drugo bekstvo za 14 godina iz zatvora Altiplano na 90 kilometara zapadno Mekisko sitija. Narkobosa su sigurnosne kamere poslednji put snimile sinoć u području koje pokrivaju oko dobro čuvanog zatvora pre nego što je nestao, saopštila je meksička Komisija za nacionalnu bezbednost.

- Operacija na njegovom lociranju pokrenuta je u tom području (pošto je upućen alarm) i na putnim pravcima ka susednim državama, navela je ta komisija, dodajući da su suspendovani letovi sa obližnjeg "Toluka" aerodroma.
"El Čapo" je prvi put pobegao iz zatvora 2001, kada je promakao vlastima, skrivajući se u korpi za veš, a marinci su ga vratili u zatvor tek u februaru 2014. godine, pošto je uhvaćen u Mazatlanu u pacifičkom letovalištu u meksickoj državi Sinaloa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP