Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SUKOBI U UKRAJINI NE PRESTAJU

Ovako je oboren ukrajinski avion kad je poginulo 49 vojnika!

Autor: Agencije | 15.06.2014 - 01:04:00h | Komentara: 4

Četrdeset devet ukrajinskih vojnika poginulo je pošto su protekle noći proruske snage oborile transporter „Il-76″ koji je trebalo da sleti na aerodrom u Lugansku na istoku Ukrajine, javio je Rojters, pozivajući se na predstavnika za štampu ukrajinske vojske.

Prethodno je agencija Ukrinform prenela saopštenje Ministarstva odbrane da su „u noći 13. na 14. jun prilikom pripreme za sletanje na aerodrom u Lugansku teroristi pokvareno i podlo, vatrom iz protivavionskog i oružja velikog kalibra, pogodili vojni transportni avion Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Il-76, koji je prevozio lični sastav“ vojske, a da su u avionu bili vojska, tehnika, oprema i prehrambeni proizvodi.
Na Jutjubu se pojavio i snimak navodnog obaranja ukrajinskog transportnog aviona na kojem se na noćnom nebu vidi dejstvo PVO, a potom i užarena buktinja koja pada na zemlju.
Rukovodstvo Ministarstva, Generalštaba i komande vazduhoplovstva izrazilo je saučešće porodicama poginulih vojnika, navela je agencija.
Ukrinform je naveo da je ranije saopšteno da je u avionu bilo približno 30 komandosa i članova posade. Nepto kasnije rečeno je da je u iljušinu-76, koji su pred zoru oborili proruski separatisti, bilo devet članova posade i 40 vojnika, precizirala je kancelarija na svom veb sajtu i dodala da je pokrenula krivičnu istragu po osnovu zakona o borbi protiv terorizma.
Avion je oboren dok se približavao aerodromu kod grada Lugansk. Aerodrom drže vladine trupe dok je najveći deo Luganska u rukama separatista, koji su nedavno proglasili nezavisnost ove oblasti od Ukrajine i zatražili njeno pripajanje Rusiji. Portparol ukrajinske antiterorističke službe Vladislav Seleznjov rekao je, kako prenosi agencija Interfaks, da je brojka od 49 poginulih preliminarna.
Iljušin-76 je četvoromotorni transporter koji može da prenosi teško naoružanje, kao i trupe. „Iljušin-76″ je vojni transporter sa sedam članova posade a može da prevozi 167 vojnika sa ličnim naoružanjem, podseća ruska agencija RIA Novosti.

Merkelova rekla Putinu da je zabrinuta zbog pogibije 49 Ukrajinaca

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je danas zajedno sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o krizi u Ukrajini, saopštila je nemačka vlada.

Merkelova je izrazila zabrinutost zbog obaranja ukrajinskog vojnog aviona, pri čemu je poginulo 49 ljudi, naglašavajući da taj incident ilustruje hitnost prekida vatre, prenosi Rojters.

Vas ist das? Aco, šta ću ja sad da radim?!:  Angela Merkel

Angela Merkel | Foto: AP

U odvojenom saopštenju francuske vlade, Jelisejska palata naglašava važnost prekida vatre u istočnoj Ukrajini.

Merkelova je apelovala na Rusiju da efikasno kontroliše granicu prema Ukrajini i stopira slanje oružja i boraca preko nje, kao i da iskoristi svoj uticaj kod proruskih snaga kako bi se okrenuli primirju.

Rusija negira da stoji iza ustanka u istočnoj Ukrajini, u kojem je od aprila poginulo mnoštvo ljudi, ali ju je američki Stejt department juče optužio za slanje tenkova, drugog teškog naoružanja i raketnih lansera proruskim snagama.

U telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom, Merkelova i Oland su izrazili nadu da će današnji pregovori između Ukrajine i Rusije u Kijevu oko cene gasa biti uspešni, tako da se spreči eventualno prekidanje isporuka ovog energenta Ukrajini, a preko nje i zapadnoj Evropi.

Poslednji komentari
  • Drasko Vreme: 15.06.2014 07:46h

    Pa sta je tu podlo, u ratu oboriti neprijateljski avion,.......ovi su vise nego smesni.

  • Panta Vreme: 15.06.2014 11:24h

    Good riddance

  • 2KD Vreme: 15.06.2014 11:59h

    Kako je ova zena mizerna,kada ukrajinci ubijaju ljude onda je to u redu,a sada je zabrinuta,pazi molim te

  • BgBoy Vreme: 15.06.2014 20:16h

    Veći je njima problem što su u avionu oboreni "psi rata" strani plaćenici koji prave haos po ukraini, dakle nije to nikakva ukrainska vojska nego plaćenici sa zapada!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP