Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

„ERBASOV“ KONCEPT LETELICE ZA 2050. GODINU

Ovo je avion budućnosti!

Autor: Ekipa Alo! | 12.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Držimo im palčeve! „Erbas“ najveći svetski proizvođač putničkih aviona objavio je smelu koncepciju kako će njegove letelice izgledati 2050. godine. Avioni budućnosti će imati panorama prozore i putnici više neće morati da se guraju do prozora kako bi uživali u pogledu.

Novi avioni će imati panorama prozore, barove, sektore za interaktivne igrice, a sedišta će sakupljati toplotu tela putnika

Novi avioni će imati panorama prozore, barove, sektore za interaktivne igrice, a sedišta će sakupljati toplotu tela putnika

Tu su još i barovi za druženje putnika, kao i sektori za interaktivne igrice kako bi se prekratilo vreme tokom putovanja na interkontinentalnim letovima. Jedna od najvećih inovacija jesu sedišta koja će sakupljati toplotu tela putnika i pomoću koje će se pokretati razni aparati u kabini. Putnicima će u specijalnim sedištima za masažu biti služeno piće ili vitamini.

Panorama kabine će omogućiti pogled od 360 stepeni

Panorama kabine će omogućiti pogled od 360 stepeni

Putnička kabina će imati bioničku strukturu i zasnivaće se na koštanoj strukturi ptica, kako bi ujedno bila lagana i jaka. Rezultat ovakve kabine biće pogled od 360 stepeni, što će putnicima omogućiti da uživaju u pogledu na prepoznatljive simbole, kao što su Ajfelov toranj u Parizu ili Kip slobode u Njujorku. „Erbasov“ koncept aviona budućnosti je odgovor na zahteve putnika da sam let bude nezaboravno iskustvo i susret sa najnaprednijim tehnološkim inovacijama.
U tom smislu se planira i ukidanje sadašnjeg koncepta ekonomske i biznis klase, koju će zameniti zone u kojima će putnici moći da uživaju u različitim pogodnostima - od interaktivnih igara poput golfa, bejzbola i tenisa do virtuelnih poslovnih sastanaka sa ljudima koji su na zemlji.

„Boing“ u pozadini!

„Boing“ u pozadini!

Selfi za sva vremena!


Jedan holandski vojni pilot aviona „F 16“ napravio je selfi sa najnovijim „boingom“! U pitanju je putnički avion tipa „Dreamliner 787“, koji je postao novo čedo kompanije „Arkefly“. Vojni piloti su dočekali novog člana flote, i to je bila prilika da se oni opuste i pokažu deo onoga što znaju od vratolomija.

Poslednji komentari
  • MedaDraz Vreme: 12.06.2014 10:34h

    Pitam se samo kako će, pored ovolikih panorama površina da reše pitanje pritiska u kabini? Možda će leteti na maksimalnoj visini od 1000 metara????

  • Boki Vreme: 13.06.2014 09:00h

    @MedaDraz E,sto bi rek'o Vucic,ovo je nesto naj.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP