Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RUSI TVRDE

Ovo je dokaz da se u Ukrajini bore američki plaćenici (VIDEO)

Autor: RT | 26.01.2015 - 19:24:00h | Komentara: 2

Naoružani ljudi u vojnim uniformama koji tečno govore engleski jezik, bez ikakvog akcenta, snimljeni su u Marijupolju, na teritoriji koju kontroliše ukrajinska vojska. Rusi tvrde da je reč o američkim ili kandaskim plaćenicima, prenosi "Raša tudej."

Lučki grad na istoku Ukrajine, koji je pod kontrolom Kijeva, pretrpeo je veliko nasilje u subotu kada ga je nekoliko raketa pogodilo, pri čemu je poginulo 30 civila.

Navodno američki plaćenik snimljen u Marijupolju

Navodno američki plaćenik snimljen u Marijupolju

Veliki broj video snimaka razrušenog Marijupolja brzinom svetlosti je osvanuo na Jutjubu, a Ukrajinci i proruska lokalna milicija optužuju jedni druge.
Među mnogobrojnim snimcima sa mesta napada, jedan se posebno izdvojio i "potvrdio sumnje da se na strani Ukrajinaca bore američki plaćenici", prenosi "Raša tudej."
Naoružani vojnici koji tečno govore engleski jezik snimljeni su kamerom lokalne televizije MSN (Mariupol News Service), koja je snimak postavila i na Jutjub.
Na snimku se vidi čovek naoružan automatskim oružjem, koji je u trenutku kada ga je novinarka upitala za komentar "uznemireno, čistim američkim ili kanadskim akcentom, uzviknuo: “Outta my face, outta my face!” (Sklanjaj mi se od lica!)", navodi u svom članku "Raša tudej."
Na drugom video snimku, koji traje znatno duže, vidi se još jedan naoružani čovek, u istoj uniformi, koji traži neeskplodirane bombe. Čovek koji je snimao je očigledno bio vodič koji se služio čistim engleskim jezikom, dok je "tragač" govorio sa "malo čudnijim akcentom, najverovatnije južnoafričkim", navodi se u izveštaju.


U opisu video snimka, postavljenog na Jutjub, stoji da je osoba Amerikanac koji se priključio ukrajinskom bataljonu Azov, ali za to još uvek nema opipljivih dokaza. Detalji na uniformi, kao i lice snimljene osobe nisu prepoznatlljivi, što zbog snimka, što zbog toga što je vojnik nosio nešto poput marame na licu.
"Raša tudej" prenosi da uopšte nije tajna da se strani plaćenici bore na strani Ukrajine, a da "među njima ima Amerikanaca, ali i onih koji su privrženi nacizmu."
Ipak, tvrdnje da u Ukrajini deluju strani plaćenici, poput onih iz američkog "Blekvotera" za sada ostaju u domenu nagađanja, bez ponuđenih opipljivih dokaza.
Ipak, ukoliko se ovakve tvrdnje dokažu, to bi značilo veliko pogoršanje ionako nikad zategnutijih odnosa Rusije i SAD u poslednjih 25 godina.

 
Poslednji komentari
  • KIME Vreme: 26.01.2015 19:52h

    RUSI, trebali bi da tvrde i dokazuju da se u Ukrajini,pored Amerckih placenika, bore se i Srpski placenici.Zasto to ne pokazuju?

  • dobri crnotravac Vreme: 26.01.2015 20:03h

    Znači li to da indirektno ratuju Rusija i Amerika!? ...a već SUTRA možda i ........

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP