Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PLAKALA I GLEDALA U POD

Ovo je najtužnija mlada na svetu! (VIDEO)

Autor: E.A. | 19.05.2015 - 19:25:00h | Komentara: 2

O Kedi Goilabijevoj (17) svetski mediji pišu kao o najtužnijoj mladi na svetu. Razlog njene tuge jeste to što je bila primorana da se uda za čečenskog šefa policije Nazhuda Gučigova (47) koji je skoro tri puta stariji od nje.

Mlada

Mlada stajala podalje od mladoženje | Foto: Tanjug / AP

Nazhud Gučigov odbacio je optužbe da je prisilioporodicu 17-godišnje Kede  da mu dozvole da je oženi ove subote u Grozniju. Na vjenčanju se pojavio i lider Čečenije Ramzan Kadirov.
Svi svetski mediji preneli su vest o ovom venčanju nakon što je Jelena Milašina, nagrađivana istraživačka novinarka objavila reportažu u kojoj tvrdi da su je meštani iz Kedinog sela zamolili da joj pomogne. Milašina tvrdi da su joj kazali da se maloletnica udaje protiv svoje volje jer je njenim roditeljima postavljen ultimatum da je predaju ili će im ona biti nasilno oduzeta.

Nevesta je bila odevena u divnu raskošnu venčanicu, ali ništa nije moglo da prekrije njenu patnju. Ona je plakala za vreme sopstvenog venčanja, a matičar je čak morao da je pita 3 puta da li pristaje na ulazak u ovu bračnu zajednicu. Tek posle trećeg puta ona je izgovorila “da”.

Tokom ceremonije, ona je stajala na udaljenosti od nekoliko metara od njenog supruga.

S druge strane, Gučigov, koji je novinarki rekao da je već oženjen i koji prema nekim izveštajima ima 57 godina (a ne 46 godina), isprva je poricao da je brak dogovoren, ali u međuvremenu su tu informaciju potvrdile čečenske vlasti, piše Telegraph.
U intervjuu za Life News, tabloid koji se povezuje s tajnim službama, Goilabijeva je prošle nedelje rekla da želi da se uda za Gučigova, ali aktivisti za ljudska prava veruju da je i na to bila prisiljena. Njen suprug policajac sad tvrdi da je njegov prvi brak bio neslužben i da on i njegova prva supruga nisu živeli dugo zajedno.


Milašina je otputovala u Čečeniju zbog daljeg istraživanja, ali ubrzo je morala je da napusti ovu zemlju nakon što je doznala da je traži policija i da je u opasnosti.
Legalno doba za udaju u Rusiji je 18 godina, ali regionalne vlasti imaju pravo da dozvole brak s mlađim osobama, ako ga smatraju prikladnim.
Spomenuti Kadirov u prošlosti je govorio u korist poligamije, uprkos tome što je u Rusiji ona ilegalna. Moskva je odlučila da ignoriše slučaj. Putinov portparol Dmitrij Peskov odbio je da da bilo kakav komentar. "Ne bavimo se venčanjima", kazao je u ponedeljak.
Nakon što se svetom proširila priča o venčanju, brojni mediji o Kedi pišu kao o najtužnijoj mladi na svetu.
Poslednji komentari
  • Vasilj Vreme: 19.05.2015 22:01h

    Ja sam cuo da je gospodin Kadirov vrsio neke zlocine u svoje vreme po Ceceniji. Tek kada je postao veliki poslusnik Kremlja, tada se sve zaboravilo i on je sada garant stabilnosti u toj Cecenskoj Republici u sastavu Ruske Federacije.

  • goran68 Vreme: 20.05.2015 20:13h

    sve je to americka propaganda upucena prema rusiji i da se putin jos vise ocrni

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP