Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KRVNIK O KOME PRIČA PLANETA

Ovo je Pustinjski Lav, mis terorista koji je igrao fudbal ljudskim glavama! (FOTO)

Autor: Blic | 16.06.2014 - 10:30:00h | Komentara: 3

Šakir Vahijib glavni je izvršitelj stravičnih zločina islamskih ekstremista koji su krenuli u pohod na Bagdad.

terorista, Irak, pogubljenje Foto: AP

Pustinjski lav okružen svojim poslušnicima Foto: AP

Vlasti Iraka bespomoćne su pred terorom koji u toj zemlji sprovode pripadnici radikalno-islamističke organizacije ISIS. Militanti koji se zalažu za stvaranje nove islamske države ne biraju sredstva u borbi protiv neistomišljenika i na glasu su kao nemilosrdni teroristi spremni da žrtvuju svoje živote zarad “višeg cilja”.
Pukovnik Jasin Dvaji iz provincije Anbar ponudio je nagradu od 50.000 dolara onome ko ubije Šakira Vahijiba, pripadnika ISIS-a koji vodi glavnu reč u ispitivanjima zarobljenika i njihovim masovnim pogubljenjima. Prema rečima Dvajija, Šakir je “opasan i lukav”, a više puta je snimljen kako hladnokrvno ubija svakoga ko mu se suprotstavi.
Glava umesto fudbalske lopte
Islamisti iz Iraka objavili su na Tviteru fotografiju odrubljene glave sunitskog šefa policije, uz monstruozni komentar: „Ovo je naša lopta. Napravljena je od kože.“ Militanti su iskoristili hešteg „svetski kup“ kako bi njihov tvit privukao što više čitalaca.

terorista, Irak, pogubljenje Foto: AP

Fotografije pogubljenja zgrozile planetu Foto: AP

Takvu sudbinu doživela su i trojica kamiondžija iz Sirije koje je islamista streljao prošlog leta, samo zato što su prelazili teritoriju Anbara koja pripada ISIS-u. Dok su muškarci molili za život, Šakir im je naredio da se spuste na kolena, a zatim su se čuli pucnji.
Za razliku od ostalih pristalica armije koja želi da uništi Irak, Šakir nikada ne nosi fantomku. Prepoznatljiv je po dugoj crnoj kosi i gustoj bradi, a prema izveštajima stranih medija, pretpostavlja se da je u kasnim dvadesetim godinama.
- On je jedini koji nikada ne krije svoje lice - rekao je Jasin Dvaji.
Streljali 1.700 ljudi.
Na veb-sajtu ekstremista koji su zauzeli veći deo severnog Iraka objavljene su fotografije koje prikazuju pripadnike ISIS-a kako ubacuju zarobljene vojnike u kamione, a zatim ih prisiljavaju da legnu u rov sa rukama vezanim iza leđa. Druga serija fotografija prikazuje krvava tela nakon što su upucani, preneo je AP. U opisu slika navodi se da je egzekucija odmazda za ubistvo komandanta ISIS-a Abdula Rahmana al Balavija, o čijoj je smrti vlada obavestila javnost pre nego što je pomenuta grupa osvojila drugi po veličini irački grad Mosul i Tikrit. Sumnja se da je ubijeno 1.700 ljudi.
Pustinjski Lav, kako ga zovu u redovima ISIS-a, predstavlja strah i trepet za iračke vojnike, među kojima je čak 12.000 onih koji su u proteklih godinu dana napustili svoje položaje pod pretnjom terorista. O Vahijibu se privatno zna vrlo malo, ali njegovo plemensko prezime Fahdavi ukazuje na to da pripada plemenu Albu Fahd iz Anbara. U pitanju je jedno od šest ozloglašenih plemena koja su američkim snagama poznata po saradnji sa Al Kaidom nakon pada Sadama Huseina. Iračka vlada je više puta objavljivala da je Šakir Vahijib ubijen, ali to nijednom nije potvrđeno.
Portparol iračke vojske, general pukovnik Kasim al Musavi potvrdio rekao je da ima saznanja o višestrukim slučajevima masovnih ubistava iračkih vojnika u oblastima koje drži ISIS.
Poslednji komentari
  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 16.06.2014 11:40h

    Сећамо се 1992. године и фотографије са одсеченим главама српских бораца. Зло је потекло од џихада којег је направила породица Изметбеговић, све са Туђмановима доглавницима и побочницима и осталим антисрбима и несрбима.

  • Za gorislava Vreme: 16.06.2014 17:27h

    Upravo tako. A pokušaj to da napišeš na sajtu RTS-a ili blicu videceš kad ce da ti objave komentar. Secam se jos kao mali kako sam gledao kako muslimani igraju fudbal Srpskim glavama, a sad ovi naši Srbi navijaju za te muslimane i Bosnu na SP u Brazilu !?

  • deftones Vreme: 17.06.2014 22:31h

    a zasto mesas sport i politiku kakve to veze ime gledaj napred ako gledamo istoriju pihhh

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP