Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZAR NE IZGLEDA MOĆNO:

Ovo je Putinova superlimuzina!

Autor: A.O. | 20.04.2014 - 10:07:00h | Komentara: 0

Na tajnoj lokaciji u Moskvi predstavljen je "Kortež", prototip luksuzne limuzine namenjene ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

“Kortež”

“Kortež” ili Putinov novi "tenk"

Superlimuzina ruskog predsednika predstavljena na tajnoj lokaciji. Na tajnoj lokaciji u Moskvi predstavljen je “Kortež”, prototip luksuzne limuzine namenjene ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, prenosi sajt vesti.ru.
Novinarima je omogućeno da vide samo preliminarnu verziju ove limuzine budućnosti. Zabranjeno im je da automobil fotografišu, a sve elektronske uređaje su morali da ostave na ulazu u fabriku u Moskvi, prenosi Telegraf.
Saopšteno je samo da će verzija koja je predstavljena pretrpeti izvesne izmene, kao i da će biti na raspolaganju i verzija za šire tržište. Putin želi automobil koji će zadovoljiti njegove visoke standarde bezbednosti.

“Kortež”

- Sve ideje zasnovane su na automobilima iz ere Brežnjeva, kao i stranim markama kao što su “rols-rojs”, “mercedes”, “audi” – rekao je Maksim Nagajcev, direktor kompanije “FSUE”, koja će proizvoditi automobil.
Projekat “Kortež” pokrenut je još 2012. godine, kada je po Putinovom nalogu pokrenuto projektovanje nove ruske limuzine. Još je tada odlučeno da automobil ne bude nemenjen pojedincima, već samo predesedniku Rusije.
U nastanak vozila uključene su i neke američke kompanije, koje su razvile 3D platforme novog modela, ali i delove motora, šasije, menjača.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP