Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POTRESNA ISPOVEST:

PAKAO PROSTITUCIJE: Imala sam seks sa 110 muškaraca za jedno veče

Autor: Alo! | 19.01.2015 - 12:37:00h | Komentara: 2

Odmor u Grčkoj, za tada četrnaestogodišnju Megan Stivens (25), se pretvorio u pakao. Zaljubila se. Ali, u dečka koji ju je u narednih šest godina prodavao kao “belo roblje”.

Prostitutka

Prostitutka | Foto: Profimedia.rs

Pre nekoliko nedelja, u autobusu, negde na severu Engleske, Megan je primetila čoveka koji je sedeo blizu nje i za trenutak joj se “sledila krv u žilama”. Imao je naočare za sunce i brkove. Pomislila je da je to ON, priča Mega za theguardian.com.
- Ukočila sam se od straha i propustila stanicu na kojoj je trebalo da siđem. Mobilni telefon mi je poslužio kao ogledalo i pokušavala sam da odgonetnem da li je to on. Bila sam paranoična - priča Megan Stivens (pravo ime poznato redakciji Gardijana).
Čovek u autobusu je bio nalik onome iz njene prošlosti.
- Kada sam pomislila da sam se ponovo susrela sa njim, bila sam uplašenija nego što sam i mogla da pretpostavim. Nalazila sam se u autobusu, okružena ljudima, a opet sam bila potpuno prestravljena. Srećom, to nije bio on - priseća se Megan.
Nejna priča je zastrašujuća jer govori o tome kako jedna ranjiva i naivna tinejdžerka koja je doputovala u pratnji majke na odmor u Grčku, za tili čas može da postane prostitutka i narednih šest godina da provede u bordelima, na ulici, u hotelskim sobama.
Njena priča nije strašna samo zbog nasilja koje je preživela, već zbog toga kako je samo malo potrebno da se “sklizne” u taj ambis, a koliko je teško da se iz toga iščupate.
- Identitet vam je zarobljen. Dok se ne nađete u takvoj poziciji, ne možete to u potpunosti da razumete - tvrdi nesrećna devojka.
Dok je pričala svoju strašnu priču Megan je pokušavala da ostane mirna i pribrana koliko je to moguće. Njene reče ponekad su zvučale nepovezano, a u očima je pokušavala da prikrije emocije.
- Kada sam uspela da pobegnem iz seks trafikinga, u prvo vreme nisam mogla ni sa kim da razgovaram. Ni u koga nisam imala poverenja. Svaki put, kada bi neko viknuo, ja bih ustuknula. Patila sam od posttraumatičnog sindroma. Imala sam utisak, kao da su se te strašne stvari desilo nekom drugom.

ŽUDNJA ZA LJUBAVLJU ODVELA JE U RUKE MAKROA

Meganino detinjstvo je bilo rastrzano. Roditelji su se razveli kada je imala samo četiri godine i oboje su patili od problema sa alkoholom. Seća se da je, kada je postala tinejdžerka, žudela za tim da bude voljena. I, onda...usledio je putu u Grčku.
Tako je i došla do Jaka, Albanca čiju je pažnju uspela da privuče. U narednih nekoliko dana joj se činilo, da je konačno neko voli. U narednim nedeljama, Megan je ubeđivala majku da se ne vrate u Englesku i iznajmila je kuću sa svojim novim dečkom.
- Zašto mi je mama to dozvolila? - pita se sada Megan sležući ramenima.

Njena majka je tada takođe otpočela romansu sa vlasnikom jednog lokala. Činilo im se kao da im se pružila šansa da krenu iz početka. Majka je počela da živi sa kafedžijom, Megan sa Jakom.

- Kada smo napustile Engleskum, napustile smo i naše stare živote. Ništa nismo ostavile za sobom - kaže Megan.
Crnomanjasti Jak uspeo je da “obrlati” i zavede naivnu Megan, uprkos jezičkoj barijeri koja je među njima postajala.
- Lepo se ponašao prema menio. Verovala sam mu, bio je šarmnat - kaže ona.
Ali kako je vreme prolazilo, Jak je počeo da menja raspoloženja. Rekao je kako mu je majka bolesna od raka i kako je njegovoj porodici potreban novac za lečenje. Govorio je Megan kako želi da ima decu sa njom. Maštao je, navodno, o lepom životu, u velikoj kući. A, da bi sve to i ostvarili rekao joj je da bi trebalo da se presele u Atinu, gde će njegov rođak da im nađe posao u kafiću. Megan je pristala, iako je to značilo da treba da ostavi majku.

SOBA BEZ PROZORA I SA JEDNIM KREVETOM

Posao u kafiću pretvorio se u noćnu moru, jer je Megan ubrzo otkrila da se nalazi “u kandžama” makroa. Kada je počela da sumnja šta se dešava telo je počelo da joj podrhtava. Jednom kada je, navodno, trebalo da dostavi kartonsku kutiju jednom “gospodinu”, kucnula mu je na vrata, a on ju je zgrabio i uvukao u sobu, bez prozora, u kojoj se nalazio samo jedan krevet i kamera.
- I tako je počelo. Silovao me je i to je snimio. Paralisala sam se od šoka i straha - priseća se Megan.
Krevetski čaršavi su bili prekriveni krvlju. Čovek ju je izbacio iz sobe i dao joj je 50 evra. To je bilo njeno prvo seksualno iskustvo.
- I dalje krivim sebe zbog toga, pokušavam da se izborim sa tim. Mnogo sam ljuta na sebe - priznaje Megan.
Ali, nije uspela da se iz svega toga izvuče već je svakodnevno imala seks sa nepoznatim muškarcima, nekada i sa osmoricom dnevno. I dalje je volela Jaka i uradila bi bilo šta za njega. On ju je ubeđivao da je prostitucija jednini način da zarade novac za zajednički život. Ukoliko bi mu rekla da želi da prekine sa prostitucijom, on joj je pretio da će da joj ubije majku. Vremenom je postala potpuno zavisna od jaka i po pitanju garderobe, hrane i prevoza.

ITALIJA, JEZIVO ISKUSTVO: IMALA SAM SEKS SA 110 MUŠKARACA ZA JEDNO VEČE

Jedno vreme, provela je i kao prostitutka u Italiji, za šta kaže da joj je bilo jezivo isksutvo. Plašila se drugih žena, isto koliko i klijenata. Jedno vreme radila je i u bordelima, gde su klijenti plaćali i po 20 evra za dvominutna, gruba zadovoljstva.
- Klijenti su čekali u redu. Bilo je 10 do 15 soba i ako bi za noć “odradila” 40 do 50 njih to ne bi bilo dovoljno. Jedne noći sam imala seks sa 110 muškaraca. Što je pokazalo kako sam postala poremećena - rekla je Megan.
Megan se vremenom razbolela i postala je umorna, istrošena. Dobila je sifilis i salmonelu, čak šest puta. Ukoliko bi se odupirala, usledila bi kazna. Jednom me je Jak tako udario po licu, a potom me je vukao po podu držeći me za ivicu usana. Takve stvari se se redovno dešavle. Čak i danas mogu da osetim miris krvi.
U jednom trenutku Jak je rešio da je “preda” izvesnom Kristoferu, koji ju je seljakao gde god bi trebalo da se radi, od hotel, preko bordela do privatnih apartmana. Sve vreme su je terali da majci, koja je i dalje živela sa kafedžijom, šalje razglednice u kojima joj piše kako radi u kafiću i kako je sretna i lepo živi u Atini. Pristajala je i na takve laži jer se osećala bespomoćnom i nije želela da majku izlaže opasnosti. A, bilo ju je i sramota.
- Makroi su pametni ljudi. Volela bih da ljudi mogu da shvate da nije lako otići od njih. Ja to nisam mogla, jer su oni mentalno uticali na mene. Oni ti potpuno preuzumu identitet i vi postanete njihovo vlasništvo - kaže Megan koja je jednoj Poljakinji pomogla da se izvuče tako što je jednog bogatog klijenta zamolila da joj kupi avionsku kartu do kuće.

BOLEST JOJ POMOGLA DA POBEGNE IZ PAKLA

Nekoliko puta privodila ju je i policija, ali ju je bilo strah da im prizna u kakvim je nevoljama. Plašila se autoriteta i bila je paranoična. Bojala se da će je makroi ubiti.
Kada je "zaglavila" u bolnicu na tri meseca, izolovana od spoljnjeg sveta, polako je počela da oseća sigurnost i osoblju prizna šta joj se dešava. Osoblje bolnice je ubrzo kontaktiralo njenu majku, koja je dotrčala u Atinu.
- Bila sam kao Zombi jer sam stalno bila na sedativima. Sve što sam želela bilo je da odem i popijem nešto, nisam želela da joj pričam o tome šta mi se dešavalo - rekla je Megan.

POVRATAK U ENGLESKU

Megan se sa majkom vratila u Englesku. Još dugo se svakog dana borila sa samom sobom. Plašila se gužve. Nije mogla da pronađe reč kako bi opisala šta joj se desilo. Počela je da pije. Trošila je dosta novca i imala nekoliko neuspešnih veza.

 - I dalje se osećam kao desetogodišnja devojčica. Borila sam se sa seksom. Ne znam šta znači “voditi ljubav”. To me je činilo drugačijom od drugih. Morala sam dobro da se napijem kako bih dozvolila dečku da me vidi golu ili pipne. Mrzela sam njihovu želju za seksom, jer sam mislila da im je to jedino na pameti - rekla je Megan.

Uspela je da nađe posao kao prodavačica. Uspela je da probije barijeru i poveri se nekim kolegama koji su je povezali sa anti - trafiking organizacijom. Nekoliko dana provela je u sigurnoj kući u Londonu.

NOVI POČETAK

Megan je uspela da svoj život "izdigne iz pepela". Ima ambiciju da sama pokrene organizaciju za borbu protiv seks trafikinga. Uzima redovno terapiju i ne pije već sedam meseci. Stekla je nekoliko vernih prijatelja i izgradila dobar odnos sa majkom.
A, da li Megan krivi nekoga zbog svega što joj se dogodilo?
- Ne želim da kažem da je mama kriva za sve. Ali, svakako bi moje odrastanje bilo bolje da sam više bila zaštićena kao dete, ali razumem zbog čega to nije bilo tako - kaže Megan.
Ako bi trebalo sebe da opiše u tri reči, evo šta bi Megan rekla:

- Jaka. Odlučna. Optimista. To sam ja! - rekla je na kraju Megan.
 
Poslednji komentari
  • Kuki Vreme: 19.01.2015 13:33h

    Znao sam da je u pitanju albanac i pre nego sto sam procitao teks,pa devojka ih zna kao mucenike a ne kao trgovce drogom i prostitucijom...

  • petar Vreme: 19.01.2015 14:27h

    Koje lazi 110 za noc znaci 5 minuta svaki klijenat bez pauze i koriscenja vc eja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP