Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MOĆ PEDESET CENTI

Pamtite: Ona je jedna od najmoćnijih žena na svetu, sve objašnjava jednom rečenicom malog deteta!

Autor: A. O. | 07.11.2014 - 11:53:00h | Komentara: 0

Ona je direktorka Pepsija i jedna od deset najmoćnijih žena na svetu. Ali je i majka jedne fenomenalne devojčice čija rečenica bi mogla da bude inspiracija svim ženama!

Indra Nuji

Indra Nuji | Foto: youtube

Indra Nuji je direktorka "Pepsija" i jedna od najuticajnijih žena na svetu.

"Moje ćerke bi o mom životu rekle ono što sam i ja njima uvek govorila. Da uvek sledim moje snove, kao što i one treba uvek da slede svoje. Moja ćerka Tajra je ovde i verovatno će joj biti neprijatno dok ovo budem pričala", počela je direktorka, a onda je nastavila.

"U Tajrinoj školi je postojala 'kafa za mame' kada bi majke dolazile u posetu. Održavala se u sredu u devet sati, što je verovatno bila zavera protiv zaposlenih žena jer kako, zaboga, da izađem sa posla sredom u devet ujutru. Tako da nisam. Propuštala sam te kafe, a onda bi me Tajra pitala zbog čega nisam došla. Moj odbrambeni mehanizam bio je da kažem da nisu došle ni ta i ta, a nisu ni ona i ova. I stvarno, mnoge majke nisu mogle da dođu. Međutim, kada mi se jedne noći opet požalila da me nije bilo pitala sam je da li želi da mama da otkaz i bude stalno kući i ide na te kafe. Imala je samo 12 godina i očekivala sam da kaže 'da", priča Indra koju je ćerka zatim ostavila bez teksta.

"Rekla mi je 'mama, da li si normalna, kakav otkaz, toliko naporno si radila da bi to postigla, nemoj da odustaneš, ja ću biti dobro", otkrila je Indra kako je ćerkica podržala.

"Imala je samo 12, zamislite! Šta vam to govori? Nikada nisam zaboravila taj odgovor jer su mi oba deteta rekla da sledim svoje snove. 'Došla si u SAD sa samo 50 dolara i radila si i radila', i u pravu su. Radila sam kao recepcionerka u Jejlu od ponoći do jutra jer se ta smena plaćala 50 centi više po satu od drugih. Tih 50 centi je odlučivalo da li ću imati hranu do kraja meseca. Tako sam se školovala. Moja deca znaju te stvari i zato mi kažu da sledim snove. I ja njima kažem da slede njihove, a ja sam tu da ih podržim".


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP