Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAŠNO

Panika u Japanu: Tajfun otkazao letove, prekinuo dotok struje i zatvorio škole

Autor: 24sata.rs | 05.10.2014 - 11:40:00h | Komentara: 0

Tajfun "Fanfon" koje se premešta ka centralnom delu i prestonici Tokiju, pošto je poharao jug i jugozapadni deo Japana i doneo jaku kišu i vetar, izazvao je danas otkazivanje avio-letova, prekid u snabdevanju električnom energijom i privremenu obustavu nastave.

Tajfun

Nakon tajfuna ostala je pustoš / Foto: Profimedia

Japanske aviokompanije "Ol Nipon Ervejs i "Japan Erlajns" otkazale su letove za nekoliko južnih gradova, dok je kompanija "Kjušu Elektrik Paur" saopštila da je preko 21.000 domaćinstava ostalo bez struje, prenela je agencija Rojters.

Japanska rafinerija "Nansei Sekiju", u vlasništvu brazilskog "Petrobras-a" suspendovala je eksploataciju nafte kod ostrva Okinava zbog tajfuna.

Tajfun je takođe primorao na suspenziju dalje pretrage na planini Ontake u centralnom Japanu, gde se 12 osoba i dalje vodi kao nestalo posle vulkanske erupcije, najteže u poslednjih 90 godina, koja je 27. septembra ubila najmanje 51 osobu, dodaje japanska novinska agencija Kjodo.

Tajfun

Tajfun ruši sve pred sobom

Od jutros po lokalnom vremenu, super tajfun "Fanfon" je oslabio i okvirno se nalazi na 140 kilometara južno-jugoistočno od ostrva Jakušima i premešta se brzinom od 20 kilometara na čas, atmosferskim pritiskom od 945 milibara i vetrom od 216 kilometar na čas, saopštila je Japanska meteološka agencija.

Očekuje se da se tajfun večeras približi zapadnom japanskom Šikoku regionu i mogao bi da sutra zahvati druge oblasti u zapadnom i istočnom Japanu, uz mogućnost otvaranje klizišta.

Kiša pada neprekidno 24 sata i sutra se očekuje da dostigne količinu od 500 milimetara u centralnom regionom Tokai regionu, 400 milimetara u Šikoku i Kinki i 250 milimetara u južnom regionu Kjušu, navodi Kjodo.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP