Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MISTIČNO ISKUSTVO

Papi Benediktu Bog rekao da se povuče!

Autor: Tanjug | 21.08.2013 - 19:57:00h | Komentara: 0

Bivši papa Benedikt je rekao da je podneo ostavku zato što mu je Bog kazao da to učini u trenutku "mističnog iskustva" koje je doživeo, objavila je katolička novinska agencija Zenit.

Papa Benedikt XVI

Papa Benedikt XVI

Benedikt je 11. februara šokirao svet kada je objavio da podnosi ostavku, a 28. februara je postao prvi papa u poslednjih 600 godina koji se povukao.

"Bog mi je rekao da to uradim", izvestila je agencija Zenit, navodeći da je Benedikt to ispričao jednom posetiocu manastira u baštama Vatikana gde sada živi skoro u izolaciji.
Benedikt je posetiocu, čije ime agencija ne navodi, rekao da mu se Bog nije obratio u viziji, već dok je doživljavao "mistično iskustvo".

Italijanski mediji tvrde da su na Benediktovu odluku da se povuče uticali skadali, uključujući hapšenje njegovog ličnog batlera zbog odavanja Benediktovih privatnih dokumenata u kojima se govori o korupciji u Vatikanu.

Njega je zamenio papa Franjo, bivši argentinski kardinal Horhe Mario Bergoljo, koji je izabran kao prvi papa koji nije iz Evrope u poslednjih 1.300 godina.

Agencija Zenit prenosi da je Benedikt svom posetiocu rekao da što više posmatra kako Franjo izvršava papske dužnosti, sve više shvata da je to "bio Božji izbor".

Benedikt je u nedelju proveo dan u letnjoj papskoj rezidenciji u Kastel Gandolfu, južnog od Rima, da bi predahnuo od vrućine u prestonici.

To pokazuje da je zdravstveno stanje 86-godišnjeg Benedikta dovoljno dobro da može da putuje. Neki mediji su javljali da se Benediktovo zdravlje posle ostavke drastično pogoršalo, navodi Rojters.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP