Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

INTERNET GIGANT ŠIRI SVOJE SEDIŠTE U KALIFORNIJI

Park i kafići u štabu „Gugla”!

Autor: Ekipa Alo! | 26.02.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Zadovoljan radnik je najbolji radnik! Ovom devizom se rukovode i u “Guglu”, zbog čega su odlučili da ulože 120 miliona dolara u svoj novi futuristički štab u Kaliforniji!

Devet zgrada u obliku bumeranga: Futuristički izgled novog sedišta „Gugla“

Devet zgrada u obliku bumeranga: Futuristički izgled novog sedišta „Gugla“

Gradnja zgrade površine 1.030 kvadratnih metara je već počela i biće završena 2015. godine. Na krovu zgrade će biti park za šetnju sa nekoliko kafea i klupa za “kuliranje”. Analitičari kompjuterskog giganta su utvrdili da su radnicima potrebne nove prostorije kako bi imali bolji radni učinak.

Zanimljivo je da će svaki zaposleni biti udaljen na najviše 2,5 minuta hoda od svog kolege kako bi se obezbedila bolja saradnja i timski rad. U projektovanje zgrade su bili uračunati i detalji kao što su putanja Sunca, najčešći smer vetra, navike i želje radnika. Radnici “Gugla” su u sedištu kompanije do sada na raspolaganju imali posebne sobe za odmor, terene za košarku i golf, bilijar stolove, sale za kuglanje, teretane...

Teretana na radnom mestu

Teretana na radnom mestu

 
“Ovo je vizija radnog okruženja. Energetska isplativost i prirodno svetlo su bili u vrhu prioriteta. Cilj nam je da stvorimo priliku da zaposlene ohrabrimo na kreativnost”, rekao je Dejvid Redklif, arhitekta.

Čitav kompleks će se sastojati od devet zgrada visine do četiri sprata u obliku bumeranga. Zgrade su tako projektovane da imaju veliki broj prostorija za prijem stranaka i sve su povezane mostovima. Garaže će biti smeštene duboko pod zemljom kako veliki parking ne bi kvario pogled na prirodnu okolinu.

Bilijar u kancelariji

Bilijar u kancelariji


Takmičenje među gigantima u Silicijumskoj dolini je odavno počelo. “Epl”, najveća kompanija na svetu, ranije je najavila da će izgraditi futurističko sedište kružne površine za oko 13.000 zaposlenih. Planove o razvoju će uskoro predstaviti i “Fejsbuk”.

U „Jahuu” više nema rada od kuće!


Interneti gigant “Jahu” je svojim radnicima ukinuo mogućnost da rade od kuće! Čelnici kompanije su odluku doneli jer veruju da se radom od kuće gubi na produktivnosti i kvalitetu.
“Neke od najboljih odluka i zapažanja dolaze od rasprava na hodnicima i u kafeteriji, susretima s novim ljudima i improviziranim sastancima. Brzina i kvalitet su česte žrtve rada od kuće. Moramo biti jedan ‘Jahu’, a to počinje tako što smo fizički zajedno”, navela je Džeki Reses, šef ljudskih resursa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP