Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TAJNE KINESKE ELITE

Partijski funkcioner novac od
mita trošio na čak 47 ljubavnica!

Autor: A. O. | 08.01.2013 - 10:18:00h | Komentara: 0

Novi kineski vođa Sij Đinping izabrao je borbu protiv korupcije kao svoj glavni zadatak, jer u poslednjih nekoliko meseci kineske medije pune slučajevi korumpiranih partijskih zvahničnika, kao na primer gradonačelnik koji je povezan s lokalnim dilerima, izvršni direktor snimljen sa nekoliko žigola, i sve su to u medije preneli prvo samostalni novinari, a onda i veliki, državni mediji.

Lei Ženg

Procureo snimak! Lei Ženg sa ljubavnicom (18)!

Lei Ženg bio je visoki partijski funkcioner u Čongkuingu, sve dok na internet nije ''procureo'' snimak seksa s ljubavnicom (18)! U njegovom slučaju, on je svoj mitom zarađen novac trošio na čak 47 ljubavnica, a i bilo je veoma čudno to što funkcioner veoma siromašnog kraja ima ni manje ni više nego 10 izuzertno skupih automobila u garaži.

Selektivne prijave
-Korupcija je glavna pretnja legitimitetu Partije. Ona bi mogla dovesti do pada komunističke vlade - poručio je u jednom od svojih govora Sij, nakon što je izabran za novog čelnika na partijskom Kongresu prošlog novebra.
Sij je takođe upozorio kako je bes zbog korupcije bio glavni pokretač društvenih nemira i zbacivanja vlada pojedinih država, aludirajući najvjerojatnije na vlade srušene u tzv. Arapskom proleću.
Kako bi ''počistio'' partijske krugove, Sij je imenovao funkcionera Vanga Kuišana (64) šefom novog antikorupcijskog tima. U poslednjih pet godina Komunistička Partija Kine kaznila je 668.400 osoba zbog disciplinskih prekršaja, a oko 25.000 osumnjičeno je za kršenje kodeksa, barem prema podacima koje je objavio Čajna Dejli.

Korupcija u savremenom kineskom društvu

Rampantna korupcija poznata je i kao jedna od najvećih boljki savremenog kineskog društva. Uprkos proklamiranom cilju iskorenjavanja kulture mita i krađe, pravilo prema kojem svi korisnici interneta moraju biti registrovani imenom i prezimenom teško da će pomoći porastu prijava kršenja zakona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP