Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OTKRIVAJU SE LAŽI SPORTISTE

Patolog pobio Pistorijusa: Nije morala da ide u toalet usred noći!

Autor: E.A. | 11.03.2014 - 12:24:00h | Komentara: 0

U bešici ubijene bilo je malo tečnosti. To pobija Pistorijusovu tvrdnju da je Riva ustala iz kreveta i otišla u kupatilo u kojoj ju je ubio jer ju je navodno zamenio za provalnika.

pistorijus

Oskar Pistorijus | Foto: AP

Branitelj paraolimpijca Oskara Pistorijusa jutros je doveo u pitanje metode patologa koji je sproveo obdukciju nad ubijenom Rivom Stinkamp. Lekar Gert Sejman nastavio je juče započeto svedočenje o smrtonosnim ranama koje je bivša manekenka zadobila 14. februara prošle godine, javlja AP.
Sejman je utvrdio da je Riva poslednji put obedovala dva sata pre smrti. Ona je ubijena u tri sata ujutru po lokalnom vremenu što znači da je poslednji put jela u jedan sat iza ponoći. Ti detalji mogli bi biti ključni u pobijanju Pistorijusove odbrane. Naime, paraolimpijac tvrdi da su njih dvoje otišli da spavaju u 22 sata. Takođe, patolog je utvrdio da je u bešici ubijene bilo malo tečenosti pa je u pitanje dovedena i Pistorijusova tvrdnja kako je Riva neposredno pre smrti ustala iz kreveta i otišla u kupatilo u kojem ju je ubio jer ju je navodno zamenio za provalnika.
Pistorijusov advokat Beri Rous pokušao je da dovede u pitanje Sejmanov kredibilitet. Upitao ga je na osnovu kojih medicinskih tekstova je izveo svoje zaključke, a lekar mu je odgovorio da su oni sinteza njegove dugogodišnje prakse i opažanja te obrazovanja. Kazao je i da je u poslednjih 30 godina sproveo između 10.000 i 15.000 autopsija.
Sejman je juče izneo detalje o višestrukim ranama od metaka na Rivinom telu. Tokom njegovog izlaganja, Pistorijusu je pozlilo slušajući mučne detalje. Plakao je i tresao se, a u jednom trenutku i povraćao. Ako ga proglase krivim, preti mu najmanje 25 godina zatvora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP