Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

OPASNA PROVOKACIJA

Pentagon šalje teško naoružanje blizu Rusije?

Autor: Tanjug | 14.06.2015 - 00:28:00h | Komentara: 1

Pentagon je spreman da skladišti borbene tenkove i pešadijska vozila, kao i drugo teško naoružnaje za više od 5.000 vojnika u nekoliko baltičkih zemalja, "sa ciljem da odvrati moguću rusku agresiju u Evropi", piše "Njujork tajms".

stejt department state department

Foto: Wikipedia

Pozivajući se na američke i zvaničnike saveznika SAD, list je naveo da će u slučaju da se predlog odobri, to biti prvi put od haldnog rata, da SAD stacioniraju tešku vojnu opremu u novim članicama NATO u istočnoj Evropi, koje su nekada bile deo Sovjetskog Saveza.
Očekuje se da će predlog odobriti američki sekretar odbrane Eš Karter i Bela kuća pred sastank NATO ministara u Briselu, ovog meseca, navodi list, pozivajući se na visoke funkcionere, prenosi Rojters.
Predlog predviđa da oprema dovoljna za oko 150 vojnika bude uskladištena u svakoj od tri baltičke države - Litvaniji, Letoniji i Estoniji, dok će oprema dovoljna za potrebe bataljona od oko 750 vojnika biti stacionirana u Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj i možda Mađarskoj.
Poslednji komentari
  • Branko Vreme: 14.06.2015 00:50h

    Vatikan šalje oružje! Amerika je najveća žrtva Vatikana na svetu. Amerika je dovedena u situaciju da je ceo svet mrzi. Vatikan orvelovskom prpagandom spinuje mržnju sveta na Ameriku, a ustvari komanduje sa njom. Amerika kao neki ludak bombarduje države po svetu, bez pitanja! Amerika je groblje ljudskih prava:Doga je legalna, legalno je pravo na samoubistvo, GMO je u prodaji, Kancer je projekt jkoji e prvo ispitan u Americi, HAARP, Ebola, Eids, itd.., Vatikan je zacrtao da populaciju na zemlji svede na 500 mil. stanovnika i obećao katolicima da će to oni biti. Zato svi katolici podržavaju i ratove Vatikana-NATO-Katolički zemaljski pakao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP