Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MALI GENIJALCI

Pet klinaca pametnijih
od Ajnštajna!

Autor: S.S. | 29.10.2012 - 11:02:00h | Komentara: 0

Albert Ajnštajn je upamćen kao jedan od najbistrijih umova u istoriji, ali dve maloletne devojčice su medavno nadmašile njegov koeficijent inteligencije koji je iznosio 160.

uu

Nadmašili ga klinci-Albert Ajnštajn | Foto: AP

Ove devojčice imaju 15 i 12 godina i genijalke su. Na testu inteligencije postigle su rezultate od 162 i tako su se svrstale među jedan posto najinteligentnijih ljudi u svetskoj populaciji.

Međutim, one nisu prve klinke koje su nadmašile Ajnštajna u tom području, barem na papiru.
Evo pet biografija klinaca, koji su prema pisanju portala Business Insider, takođe postigli bolje rezultate od Ajnštajna u testu inteligencije.

Fabiola Men (15), devojčica iz Goje, u Indiji, ali trenutno živi u Engleskoj, je na testu dobila rezultat od 162.
Fabiola trenira karate i taekvondo, uživa u klasičnim hobijima genijalaca poput šaha, sviranja klavira i gitare, a takođe i peva.

Olivija Mening (12) takođe ima koeficijent 162. U njenoj školi su svi već znali da je inteligentna. Ona je za samo 24 sata naučila svoju ulogu u predstavi „Macbeth“, međutim ovakav rezultat testa nije očekivala.

Džejkob Barnet (12), ima rezultat od 170. Ovom dečaku je još kao dvogodišnjaku dijagnsotikovan blaži poremećaj u ponašanju da bi se kasnije ispostavilo samo da funkcioniše na višem nivou od ostalih. Već danas mali Džejkob pohađa naprednu matematiku i astrofiziku. Voleo bi da bude profesor i da piše knjige iz napredne matematike koje bi se mogle lakše razumeti od današnjih.

Pranav Vira ima samo šest godina i neverovatni koeficijent od 176!
Ovaj mališan iz Ohaja je na testu inteligencije mogao da nabroji sve američke predsednike, da izrecituje abecedu unazad i čak da kaže koji je tačno dan u nedelji bio za bilo koji datum od današnjeg dana pa sve do 2000. godine.

Genijalni Pranav ima fotografsko pamćenje i voleo bi da bude astronaut.
Viktorija Kovi (11) je još jedna učenica iz Engleske a na testu je dobila rezultat od 162. Njena mama kaže da ona ne voli preterano da uči, a da voli da ide na dramsku i muzičku sekciju a i da igra fudbal. Nakon ovog testa mnoge prestižne škole ponudile su joj stipendije. Viktorija bi volela da postane veterinarka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP