Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZANIMLJIVOSTI

Pet stvari koje Unija nije znala o Hrvatskoj

Autor: Tanjug | 02.07.2013 - 10:24:00h | Komentara: 2

Iako Hrvatska ima skijašku tradiciju uporedivu sa Škotskom, Janica Kostelić je jedna je od najuspešnijih sporistkinja na Zimskim olimpijskim igrama svih vremena - ima četiri zlatne medalje, piše britanski "Independent" u članku "Pet činjenica koje Evropska unija nije znala o susedima".

Hrvatska zastava

Hrvatska postala 28. članica Evropske unije | Foto: FoNet

Država koja je prvog dana jula postala 28. članica Unije, takođe, ima "tačkastu istoriju" budući da u Hrvatskoj živi "nešto više od 101 dalmatinca - vrste pasa koji su nazvani po istorijskoj regiji Dalmaciji pre više od 300 godina".


Podsećaju i na nekada svetski uspešnog tenisera Gorana Ivaniševića, pobednikaa Vimbldona 2001, sada počasnog igrača splitskog Hajduka i vatrenog navijača Vest Bromvič Albiona, prenosi "Večernji list".

Spominju i da je holivudski zavodnik Bredli Kuper posetio nudističku plažu u Velom Lošinju i uz tu "informaciju" piše "potražite na Guglu".

Nije izostala ni priča o kravati, pa se u članku navodi da su hrvatski vojnici svojim maramama oko vrata, koje su im darovale supruge, inspirisali francusku kravatu, nakon koje je usledila engleska...
 
Poslednji komentari
  • Dalmatinac Vreme: 02.07.2013 11:13h

    Dalmacija postoji od Rimske imperije ali je u sastavu Hrvatske države od pre dvije decenije, kad je proglašena i Hrvatska država. Izuzimam krvavu NDH petoletku i Titov avgnoj.Možda netko ustvrdi da imam krivo, dećki?Dajte fakte, prosim! Ne možete praviti virtuelnu istoriju nepostojeće države, dok su istovremeno na tim prostorima funkcionisala opštepoznata carstva ili kraljevstva (Srpsko, Franačko,Mletačko, Austrougarsko, Madjarsko). Ili mislite da originalna istorijska arhiva nije dorasla vašim " prepisima nesačuvanih istorijskih izvora" , koji su postojali, majke mi?

  • HrvatZG Vreme: 03.07.2013 22:46h

    Fakti i Srbi? Pa to se ne miješa...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP