Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DEBATA

Pirova pobeda Obame?!

Autor: Ekipa Alo! | 24.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Američki predsednik Barak Obama ostavio je bolji utisak tokom treće i poslednje debate o spoljnoj politici u odnosu na svog protivkandidata Mita Romnija i prema oceni analitičara pobedio je na poene, ali nedovoljno ubedljivo da bi već sada mogao sa sigurnošću da smatra da će 6. novembra pobediti na izborima!

Prijateljski zagrljaj za kraj: Barak Obama  i Mit Romni

Prijateljski zagrljaj za kraj: Barak Obama i Mit Romni

Istraživanje sprovedeno odmah nakon završetka debate pokazalo je da Obama ima prednost. Na pitanje Si-En-Ena (CNN) ko je izašao kao pobednik debate, 48 odsto gledalaca smatralo je da je to Obama, a 40 procenata prednost je dalo Romniju.

Treća TV debata bila je najmanje žustra jer su se kandidati po svemu sudeći čuvali da ne naprave neki neoprostivi gaf. Oba kandidata su više puta sa pitanja spoljne politike prelazila na ekonomska pitanja. Za razliku od Kine, Avganistana i Bliskog istoka, nisu ni pomenuli Evropu i zapadni Balkan.

„Guverneru, Hladni rat je završen pre 20 godina, a vi izgleda želite da da vratite spoljnu politiku iz osamdesetih, kao i socijalnu politiku iz pedesetih i ekonomsku iz dvadesetih godina prošlog veka“, rekao je Obama.

Kod Romnija je bilo vidljivo da je odustao od oštre retorike. „Očigledno je da nije želeo da zvuči kao Džordž Buš, pa je dobar deo večeri zvučao kao Obama“, rekao je jedan komentator.

Pred poslednji TV duel, prema poslednjim anketama, oba kandidata imala su podršku 47 odsto birača na nacionalnom nivou. Izbore će rešiti birači desetak takozvanih sving država, gde je još neizvesno ko će dobiti više glasova.

Izgleda odlično za svoje 63  godine!

Izgleda odlično za svoje 63 godine!

En pokazala zmijsko telo!

En Romni, supruga Mita Romnija, rashladila se u Atlantskom okeanu na Floridi uoči debate. En se bez problema skinula u kupaći kostim i okupala. Ona ima izvajano telo, imajući u vidu da ima 63 godine. En i Mit imaju petoricu sinova. Najstariji Targat ima 42, a najmlađi Krejg 31 godinu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP