Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

HUMANO

Pismo lekara koje je
dirnulo svet

Autor: A. O. | 10.02.2013 - 12:14:00h | Komentara: 0

Najčešće čitamo o doktorima tek kada nešto zabrljaju, ili kada naprave neko revolucionarno otkriće, ipak, nedavno je kao hit na internetu počelo da kruži pismo jednog lekara koji je pokazao mnogo više od naučnog umeća - svoju ljudskost.

U pitanju je pismo koje doktor poslao nakon smrti žene preminule od raka dojke, a koje je njen sin okačio na sajt Reddit.
"Pismo je dobio moj otac. On je taj koji je bio uz majku do samog kraja", rekao je momak za Huffington Post.
"Dragi gospodine ...
Ja sam lekar koji je lečio vašu suprugu prošle nedelje. Tek sam juče saznao da je preminula i pišem vam kako bi izrazio svoju tugu. Već 20 godina radim kao lekar i nikada pre nisam napisao pismo pacijentu ili članu pacijentove porodice, zbog toga jer su naši susreti vrlo često kratki i ne dopuštaju nam ličniju interakciju.

Pismo doktora...

Pismo doktora... | Foto: Reddit

Ipak, u vašem slučaju, osećao sam posebnu povezanost sa vašom suprugom, jer uprkos svojoj bolesti i teškom disanju, ostala je aktivna i vesela do samog kraja. Dirnulo me i to da ste delovali kao par prepun ljubavi. Bili ste joj velika podrška, postavljali joj prava pitanja i bili brižni. Kao iskusni lekar, naučio sam da ljubav i podrška partneru ili članu porodici predstavlja najlepši dar i donosi mir čak i onima koji su neizlečivo bolesni.
 
Žao mi je zbog vašeg gubitka i nadam se da ćete pronaći utehu u sećanju na velik duh vaše supruge i predivnu vezu koju ste imali. Moje iskreno saučešće vama i vašoj porodici."

33

Pismo uzburkalo emocije miliona... | Foto: Reddit

Sin preminule pacijentkinje rekao je da je njegova majka bolovala od raka dojke i da je pre mesec dana imala teškoće sa disanjem zbog čega je završila u bolnici, a 16 sati kasnije je preminula.
Lekar koji je napisao pismo poznavao je ženu manje od nedelju dana, a ipak se odlučio na jedan ovako dirljiv gest.
"Da je moja majka živa, želela bi da čitaoci osete moć koju samilost prema potpunim strancima ima", rekao je sin za Huffington Post i dodao: "Korisnici Reddita bili su oduševljeni. Lekari, medicinske sestre i ostali koji su izgubili nekog zbog bolesti, ostali su iznenađeni kada su videli da je iskusni lekar pronašao vremena da napiše ovo predivno pismo".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP