Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZA SUZU

Pismo ljubavi svog života: Ubiću se u podne, vesela sam!

Autor: Daily Mail / A. O. | 28.08.2014 - 10:35:00h | Komentara: 1

Džilijen Benet iz Krajstčurča u Novom Zelandu donela je srceparajuću odluku da oduzme sebi život nakon što nije više imala snage da se nosi sa bolešću. Ljubavi svog života ostavila je dirljivo pismo.

Starost, bolest, smrt, baka, bolnica

Žena nije mogla više da izdrži patnju | Foto: Profimedia

Benetova se sa mužem Džonatanom, sa kojim je bila u braku 60 godina, preselila u Kanadu. Obolela je od demencije i poslednjom snagom svesti ostavila dirljivo pismo pre nego što je oduzela sebi život.

Baka koja je imala 85 godina počela je da gubi sebe i u strahu da će joj bolest oduzeti način da se oprosti napisala je dirljivo pismo.

"Oduzeću sebi život danas oko podneva. Vreme je. Demencija uzima svoj danak i skoro sam izgubila sebe. Džonatan, najispravniji i najpametniji čovek biće uz mene kao nežni svedok. Razumite da se ne odričem ničega osim beskrajnog broja godina tokom kojih bih bila biljka koja jede novac svoje zemlje a nema pojma ko je" rekla je baka koja je idahnula u porodičnom domu, gledajući u jednom od svojih omiljenih mesta.

"Znam dok pišem ove reči da za šest meseci ili devet meseci ili dvanaest meseci mene više neće biti. Šta učiniti sa mojim telom? Bila bih fizički živa, ali mene u njemu više ne bi bilo. Danas ja ću otići veselo i mirno u tu dobru noć. Džonatan, hrabri, verni, iskreni i nežni tu je da bude uz mene. Više mi i ne treba", završila je oproštajnu poruku Džilijen.

Baka je iza sebe ostavila muža, dvoje dece, šestoro unučadi i dva praunučeta.

Nakon što se ubila muž je pozvao doktora i policiju, a njeno pismo je pokrenulo debatu o pravu na "dostojanstven odlazak" odnosno pravu na asistiranje u samoubistvu. Džonatan to nije mogao da uradi jer bi to bilo nelegalno, a u svetu se sve više pokreću pitanja o pravu starih da izaberu način na koji će napustiti svet.

Poslednji komentari
  • jana Vreme: 28.08.2014 13:50h

    Mislim da ljudi koji teze dostojanstvu u ovom prolaznom zivotu i nepredvidivom ktraju jer duboko veruju da je to jedini nacin koji nam omogucuje smisleniji i humaniji zivot,imaju poriva da sto dostojanstvenije okoncaju zivot.tAKO DA OVO PISMO NE SPADA U RED DIRLJIVIH PISAMA ,UZ UVAZAVANJE GOSPODJE,JER SVOJ ZIVOT JE PROZIVELA KAKO ISTICE U HARMONIJI I DOCEKALA LEPE GODINE.UZ RAZUMLJIVU BOL NJENIH NAJBLIZIH KOD KOJIH ,VEROVATNO,GODINE NE SMANJUJU BOL ZA GUBITKOM VOLJENE ZIVOTNE SAPUTNICE,MAJKE ,SESTRE ,BAKE.............

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP