Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SEVERNA KOREJA SE BAŠ UVREDILA

Pjongjang preti SAD nemilosrdnom odmazdom zbog komedije o atentatu na Kima! (VIDEO)

Autor: Kurir | 25.06.2014 - 13:48:00h | Komentara: 1

Severna Koreja osudila je danas kao "teroristički akt" najnoviju američku komediju o planiranom atentatu na lidera te zemlje Kim Džong Una i zapretila "nemilosrdnom odmazdom" ukoliko Vašington ne zabrani prikazivanje spornog filma.

parodija

Kadar iz filma "Intervju"

Planirano je da ostvarenje pod naslovom "Intervju", u kojem Set Rogen i Džejms Franko tumače glavne uloge, u oktobru bude premijerno prikazano u američkim bioskopima, prenosi Rojters.

"Snimanje i prikazivanje filma o zaveri sa ciljem da se povredi naš vrhovni lider je najotvorenji čin terorizma i rata i to apsolutno nećemo tolerisati", izjavio je neimenovani portparol Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, a prenela zvanična agencija KCNA.

 
Film govori o voditelju i producentu tok-šoua koji organizuju redak intervju sa Kimom, a CIA potom njih dvojicu angažuje da ga ubiju.
Prema rečima portparola severnokorejskog ministarstva, narod te zemlje smatra život svog lidera "dragocenijim" od sopstvenog života.
"Ako američka administracija bude dozvolila i branila prikazivanje filma, biće preduzete nemilosredne protivmere", upozorio je portparol. "Bezobzirna provokativna bezumnost SAD da mobilišu jednog gangsterskog filmadžiju kako bi se osporilo rukovodstvo Severne Koreje izaziva mržnju i bes među severnokorejskim narodom i vojnicima", rekao je portparol, a prenosi AP.

franko

 
Kim Džong Un strogo kontroliše praktično sve aspekte života, a naložio je i pogubljenje svog teče kako bi ugušio "pokušaj svrgavanja vlasti", podseća britanska agencija.
Severna Koreja trenutno drži u zarobljeništvu tri američka državljana, optuživši ih za razne zločine, a tehnički je i dalje u ratu sa ključnim azijskim saveznikom Vašingtona, Južnom Korejom.
Pjongjang svakodnevno govori o Amerikancima kao o "imperijalističkim ratnim huškačima" i kritikuje američke lidere u svojim medijima, ali se, takođe, veruje da je Kim ljubitelj američke kulture, zaključuje Rojters.
Konačno, evo trejlera filma "Intervju":
Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 25.06.2014 19:16h

    Bez polemike druze, udri imperijalisticku bandu svim sredstvima !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP