Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BITKA ZA SLAVJANSK - ESKALACIJA SUKOBA U UKRAJINI

Plaćenici iz SAD ratuju za Kijev!

Autor: Ekipa Alo! | 03.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Bitka za Slavjansk! U specijalnim operacijama ukrajinskih oružanih snaga na jugoistoku zemlje učestvuju i stranci, tvrdi predstavnik proruskih samoodbrambenih snaga u ovom gradu.

Zvanični Kijev je pokrenuo  veliku vojnu ofanzivu na  proruske snage na istoku zemlje

Zvanični Kijev je pokrenuo veliku vojnu ofanzivu na proruske snage na istoku zemlje | Foto: Profimedia

„Aktivisti su preko radio-stanice čuli u više navrata engleski jezik, a to je direktan dokaz učešća stranaca u kaznenim operacijama protiv Slavjanska“, rekao je proruski aktivista za agenciju RIA „Novosti“.


Rusko ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je veliku zabrinutost zbog učešća agenata privatne bezbednosne firme „Grejston“ u sukobima u Ukrajini, kao i zbog formiranja jedinica stranih boraca. Moskva je ranije saopštila da je oko 150 agenata firme „Grejston“ učestvovalo u akcijama protiv demonstranata na istoku Ukrajine.

Ikonama i verom protiv  kijevskih specijalaca i plaćenika

Ikonama i verom protiv kijevskih specijalaca i plaćenika | Foto: Profimedia


Pripadnici ekstremističkog „Desnog sektora“ stigli su helikopterom u predgrađe Slavjanska, a gradom je juče tokom celog dana odjekivala pucnjava. TV kanal „Rusija 24“ javio je da je otvorena snajperska vatra na novinare ruskog lista „Komsomolskaja pravda“. U eskalaciji sukoba oborena su ukupno tri helikoptera ukrajinske vojske. Dvojica pilota su poginula dok je jedan teško ranjen. Oborena su dva helikoptera tipa „Mi-24“ i jedan „Mi-8“.
Helikopteri su oboreni ručnim raketnim bacačima. Slavjansk od aprila drže proruske snage. Grad su opkolile jedinice lojalne Kijevu, koje su zauzele strateški važnu televizijsku stanicu i centar grada. Proruske snage su za 11. maj zakazale referendum o budućnosti dva regiona na istoku Ukrajine. Akcija ukrajinskih snaga na Slavjansk je odmazda i njome je ubijena poslednja nada za opstanak sporazuma iz Ženeve, rekao je Dmitrij Peskov, portparol Vladimira Putina, predsednika Rusije.

NATO: Rusija je protivnik!


NATO već dve decenije pokušava da izgradi partnerske odnose sa Rusijom, ali sada smatra da je primoran da Moskvu tretira kao protivnika, izjavio je Aleksandar Veršbou, zamenik generalnog sekretara NATO. On je naveo da se razmatraju nove odbrambene mere koje bi odvratile Rusiju od bilo kakve agresije prema njenim susedima, zemljama članicama NATO, kao što su baltičke države.

Poslednji komentari
  • pravoslavac Vreme: 03.05.2014 07:37h

    dokle ide ovo licemerstvo zapada pa to je strasno. definitivno treba sprziti g..na i pokazati gde im je mesto

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP