Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

MAJKA DVA PUTA HAPŠENA ZBOG PRODAJE DECE

Planirali da udaju Mariju!

Autor: Tanjug | 25.10.2013 - 09:30:00h | Komentara: 1

Par u čijoj je kući u Grčkoj policija tokom racije prošle nedelje pronašla malu, plavu devojčicu po imenu Marija planirao je da je uda kada napuni 12 godina, a da za uzvrat dobije vredan miraz, prenosi „Dejli mejl”.

„Roditeljima”  preti 20  godina  robije

„Roditeljima” preti 20 godina robije | Foto: Reuters

Policija veruje da su Elefterija Dimopulu (40) i njen suprug Hristos Salis (39), koji su optuženi za otmicu deteta i falsifikovanje ličnih dokumenata, planirali da Mariju, koja sada ima oko šest godina, u 12. godini udaju kao „premiju”, pošto je plavokosa i plavooka devojčica bila atrakcija među Romima. Oni tvrde da su Mariju kupili za 1.000 evra od biološke majke i jednog državljanina Bugarske.

Bugarska Romkinja Saša Ruseva, koja je, kako se pretpostavlja, majka plave devojčice pronađene u romskom naselju u Grčkoj, dva puta je hapšena zbog prodaje dece, piše danas "Dejli mejl".

Ruseva (35), majka desetoro dece, tvrdi, međutim, da nije prodala Mariju, koja sada ima četiri godine, a koju je rodila u Grčkoj, gde je s mužem otišla kao trudnica kako bi radila na jednom imanju.

Ona kaže da je tada njena najstarija ćerka, koju je rodila kada je imala samo 13 godina, ostala u Bugarskoj da bi pazila drugu decu, ali da je nastao problem kada je odlučila da se uda, nakon čega je Ruseva morala da se vrati iz Grčke.

Ruseva ističe da je sedmomesečnu bebu morala da ostavi prijateljici u Grčkoj jer su joj grčke vlasti tražile "stotine evra" za rodni list za dete, a ona taj novac nije imala.

Ona se ne seća tačno kog datuma je rodila Mariju, kao ni imena osobe kod koje je dete ostavila, ali tvrdi da je ranije zvala nekoliko puta i uverila se da je njena ćerka dobro.

Britanski list, međutim, saznaje da je žena istog imena dva puta hapšena u Grčkoj zbog pokušaja prodaje dece i da je oba puta prekršila uslovnu kaznu i pobegla.

Zasad još nisu objavljeni rezultati DNK analize kojom bi trebalo da se utvrdi da li je Saša Ruseva, koja živi s porodicom u romskom kampu u centralnoj Bugarskoj, zaista biološka majka male Marije.

Devojčica, izrazito plave kose i svetle puti, izazvala je veliku pažnju javnosti kada je prošle nedelje pronađena u romskom kampu u Grčkoj.

Policija u Bugarskoj juče je uhapsila i saslušala par Rusev, Sašu i Atanasa, koji, među desetoro dece, imaju petoro koji veoma liče na malu Mariju - imaju svetlu put i plavu ili riđu kosu.

"Dejli mejl", između ostalog, navodi da Atanas Rusev (37) ima albino gen u svojoj porodici koji bi mogao da bude "krivac" za takav izgled dece.

Poslednji komentari
  • ljutko Vreme: 25.10.2013 10:44h

    Dao bi im ja.....Smradovi odvratni...Vidi im samo face.Posle se čude što ogromna većina ljudi očima ne može da ih vidi.Društveni paraziti !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP