Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

IZBEGNUTA REPRIZA NAPADA NA KULE BLIZNAKINJE

Planirali novi 11. septembar!

Autor: Ekipa Alo! | 17.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Malezijski „boing 777“ koji se već nekoliko dana vodi kao nestao trebalo je da završi zakucan u jedan od tornjeva čuvenih „Kula Petronas“ u Kuala Lumpuru!

„Kule Petronas“ bile meta kao zgrade  STC u Njujorku

„Kule Petronas“ bile meta kao zgrade STC u Njujorku | Foto: AP

Nakon što je u subotu i službeno potvrđeno da je nestali malezijski avion namerno skrenuo s planirane rute, te da je moguće da je reč o otmici u kojoj je učestvovao neko od putnika ili članova posade, pripadnik Al Kaide Sajid Badat izjavio je da su četiri ili pet muškaraca iz Malezije imali plan da otmu avion, uz pomoć bombe koju bi jedan od njih sakrio u cipelu, a koja bi im pomogla da preuzmu kontrolu nad „boingom“, te da se njime zakucaju u jedan od tornjeva čuvenih „Kula Petronas“! Njegove tvrdnje sigurnosni stručnjaci okarakterisali su kao verodostojne.

Pripadnik Al Kaide Sajid Badat izjavio  da je plan bio da se nestali avion zakuca u tornjeve u Kuala Lumpuru

Pripadnik Al Kaide Sajid Badat izjavio da je plan bio da se nestali avion zakuca u tornjeve u Kuala Lumpuru


Badat je rekao da se susreo s grupom malezijskih džihadista, od kojih je jedan bio pilot u Avganistanu, gde im je predao cipelu sa skrivenom bombom. Cela ideja, tvrdi on, delo je Kalida Šeika Muhameda, za kojeg se veruje da je bio jedan od glavnih operativaca terorističkog napada na zgrade Svetskog trgovinskog centra u Njujorku i zgradu Pentagona u Vašingtonu koji se dogodio 11. septembra 2001.

U „Bliznakinje“ su udarila dva aviona

U „Bliznakinje“ su udarila dva aviona


Podsetimo, nakon jučerašnje potvrde malezijskog premijera Najiba Razaka da je neko namerno skrenuo avion s rute, policija je ušla u stanove pilota. Policija je otkrila i da je kapetan aviona Zahari Ahma Šah opsesivno podržavao opozicionog lidera Anvara Ibrahima, koji je trenutno u zatvoru, a što je moglo da isprovocira reakciju pilota da počini teroristički akt.

Od 1948. godine nestala 83 aviona
 

Čak 83 aviona proglašena su nestalim od 1948. godine do danas. Prema podacima „Aviation Safety Network“, u pitanju su letelice u kojima je bilo više od 14 putnika i članova posade, a čiji ostaci i tela nikada nisu pronađeni. Interesantno je da je „najukletiji“ avion „Daglac 3C“, kojih je 19 nestalo. Najviše letelica, čak sedam, nestalo je 1966. godine. Najopasnije područje za avione je Bermudski trougao, u kojem je nestalo pet letelica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP