Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

RACIJA

Počela hapšenja
balkanskih kriminalaca
u Australiji! (FOTO)

Autor: S.S. | 14.03.2013 - 13:13:00h | Komentara: 0

Balkanske kriminalne grupe su na meti policijske akcije Alister u Australiji. U ovoj raciji uhapšeno je već 18 kriminalaca, među kojima su, osim balkanskih, i članovi azijskih grupa, visoko pozicionirani pripadnici bajkerskih bandi Anđela pakla, Rebelsa i Bandidosa koju mahom čine momci odrasli na Balkanu devedesetih godina.

ff

Jedan od uhapšenih

Tokom operacije Alister zaplenjeno je mnoštvo eksploziva, oružja, droge i više od 500.000 falsifikovanih dolara, prenosi portal vesti-online.com.

Kako bi se izvela ova operacija, tokom istrage koje je trajala 21 mesec, prisluškivano je čak pola miliona telefonskih razgovora, a u utorak je postignut značajan uspeh.
Među uhapšenim Balkancima nalaze se i oni iz vrha organizovanog kriminala.

dd

Banda "Komančerosi"

Kako je "Alo!" pisao sredinom maja prošle godine, u Australiji postoji odmetnička grupa motociklista koja je odrastala na Balkanu devedesetih godina i umešana je u organizovani kriminal i nasilje u australijskoj državi Kvinslend.

srpski bajkeri

Nestabilni i mladi momci, kako ih opisuju australijski mediji, deo su svetske motociklističke grupe koja sebe naziva „Bandidos“. Na čelu australijskog ogranka sa sedištem na Zlatnoj obali je Sava Cvetković, sin srpskog sveštenika iz Kvinslenda.

bajkeri australija

Komesari na pres-konferenciji

Neki od njih čak i ne voze motocikle, ali su osumnjičeni za pucnjave, tuče, nasilno ponašanje u javnosti, što je motocikliste ponovo stavilo pod radar autralijske policije.

Sudeći po izjavi komesara Skipionija, i njima se bliži kraj.

“Bićete iznenađeni kad se pojave imena uhapšenih, jer su neki od njih vrlo važni članovi organizovanih kriminalnih grupa. Bićete iznenađeni optužbama, jer su vrlo ozbiljne”, istakao je Skipioni.

ff

Zaplenjen lažan novac

Takođe, on se obratio i kriminalcima.

“Kada je reč o organizovanom kriminalu, policija NSW i Komisija za borbu protiv kriminala ima vas na oku. Nećemo odustati. Nastavićemo da vas gonimo, one koji vas podržavaju, one koji vas snabdevaju drogom. Doći ćemo po vas. Pokazali smo vam šta možemo - biće još operacija”, zaključio je komesar.
 

VIDEO: Pogledajte dokumentarac o australijskim Bandidosima

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP