Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POLCIIJA REGISTRUJE I DO 500 SAOBRAĆAJKI NA SAT VREMENA

Pogledajte kako je u zavejanoj Moskvi! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 25.12.2014 - 22:40:00h | Komentara: 0

Moskvu je danas pogodila snežna oluja koja je paralisala saobraćaj u ruskoj prestonici i dovela do otkazivanja više od 150 letova.

Moskva, Rusija

Foto: Screenshot "Youtube"

Nijedan od tri moskovska aerodroma nije zatvoren, ali su na svima zabeležena kašnjenja. Kako je prenela agencija AP, na aerodromu Domodedovo, južno od Moskve, otkazano je više od 100 letova.
Ruska meteorološka služba je saopštila da se očekuje da će za samo jedan dan u Moskvi pasti nešto više od 10 centimetara snega.
Služba za praćenje saobraćaja Jandeks je navela da je u rano prepodne na ulicama Moskve saobraćajna gužva kakva se inače godišnje stvara samo povremeno tokom saobraćajnog špica.
Da je velika gužva u saobraćaju potvrdio je i ruski premijer Dmitrij Medvedev koji je rekao da je zbog toga nekoliko ministara kasnilo na poslednju sednicu vlade ove godine.
Za razliku od nekih zapadnoevropskih prestonica, snžne oluje u Moskvi skoro nikad ne poremete funkcionisanje javnog prevoza niti dovedu do zatvaranja vazduhoplovnog saobraćaja.

U Moskvi je danas, zbog snežne oluje koja je u veoma kratko vreme donela čak 25 centimetara snega, gotovo potpuno paralizovan putni saobraćaj, a policija registruje do čak 500 saobraćajnih nesreća na sat, navode ruski mediji.


Najduža kolona automobila proteže se u dužini od čak 60 kilometara, saopštila je služba za praćenje saobraćaja Jandeks, a preneo sajt "Raša tudej".
Jandeks, koji rangira saobraćajne gužve na skali od jedan do deset, današnjem haosu u Moskvi je dodelio najvišu ocenu.


"Ljudi, zapamtite ovaj istorijski dan. To je prvi put da je ocena deset zabeležena tako rano na početku zime i da traje tako dugo, već sedam sati. Situacija će biti još gora", napisala je na Fejsbuku portparol Jandeksa Elina Staviskaja.


Na moskovske ulice je izašlo više od 11.000 specijalizovanih mašina za čišćenje snega, koje imaju problema da izadju na kraj sa tako velikim padavinama u tako kratko vreme. Situacija se dodatno pogoršala u popodnevnim satima, kad je veći broj gradjana krenuo sa posla kući.


Katastrofalni vremenski uslovi i izuzuzetno mala vidljivost uzrokuju veliki broj sudara u ruskoj prestonici, pa je tako u 17 sati po lokalnom vremenu policija prijavila da je u samo sat vemena zabeleženo čak 500 udesa, uključujući 45 težih saobraćajnih nesreća.


LJudima koji koriste gradski saobraćaj se savetuje da umesto toga pešače, a u mnogim slučajevima je gotovo nemoguće autobusom doći do metro stanice.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP