Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KAMERE ZABELEŽILE POKOLJ

Pogledajte napad terorista u Parizu! UZNEMIRUJUĆI VIDEO!

Autor: alo | 07.01.2015 - 13:44:00h | Komentara: 2

U današnjem napadu terorista na redakciju satiričnog lista u Parizu poginulo je 12 osoba, a kamere su snimile pucnjavu koja je nastavljena na ulici.

Napadači "Šarli ebdo" delovali su vešto i smireno, što je obeležje napredne vojne obuke, piše britanski "Telegraf".

"Telegraf" ističe da su napadači bili potpuno opremljeni za svoj ubilački zadatak. Fotografije sa lica mesta pokazuju dva muškarca potpuno obučena crno, čija su lica bila prekrivena fantomakama. Obojica su bila naoružana kalašnjikovima.

Nosili su vojničke cokule i imali su vojničku pojavu i držanje. Jedan od napadača nosio je prsluk sa municijom boje peska.

Amaterski video-snimak ukazuje da su upotrebšli kalasičnu pešadijsku taktiku. Kretali su se duž ulice u kojoj je redakcija radeći kao par: jedan je napredovao, dok ga je drugi štitio.

Umesto da rasipaju vatru iz automasktog oružja, napadači su ispaljivali po dva hica za svaku metu - obrazac poznat kao "pucanj na dva dodira", čime su štedeli municiju.

Mirno su hodali jedan pored drugog sa jasnim ciljem da naprave što je veće krvoproliće. Na snimku se može čuti da jedna od napadača uzvikuje, "Alahu akbar" ( Bog je veliki).

Jedan od najšokantnijih scena na snimku je trenutak kada napadači shvataju da policajac koji leži na trotoaru je još živ. Mirno prilaze ranjenoj žrtvi i dok jedan terorista daje zaklon, drugi "overava" policajca sa dva hica u glavu.

Snimak pokazuje da su se napadači odvezli "sitroenom ds", popularnoj "ajkuli". Nisu odjurili sa mesta zločina da ne bi privukili pažnju. Umesto toga, odlaze na vrlo "kontrolisan način". Kako bi zavarali trag, ostavljaju automobil i potom kradu drugi.

Činjenica da su poštovali jasan plan za bekstvo, koji za sada daje rezultat, ubedljiv je dokaz njihove sposobnosti, zaključuje britanski list.

Poslednji komentari
  • drakulj Vreme: 07.01.2015 16:27h

    da li naše bezbednosne službe dobro rade svoj posao ili imamo sreću, što se ovo nama ne dešava, pitanje je sad. ili im mi još nismo interesantni. iz ovog se vidi da na planeti zemlji, više niko nije bezbednosno siguran. kakavi su to bre ljudi-neljudi majku mu?

  • milan11 Vreme: 07.01.2015 20:07h

    Auto bas i ne lici na "Ajkulu"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP