Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEVIĐENO!

Pogledajte: Olujni vetar u Hrvatskoj bacio vatrogasca na zgradu! (VIDEO)

Autor: Agencije | 11.11.2013 - 14:13:00h | Komentara: 1

Najavljeno pogoršanje vremena izazvalo je haos u Hrvatskoj - orkanski vetar uzeo je i prvu žrtvu nakon što se obrušilo stablo i u Varaždinu ubilo jednog mukarca, dok u Rijeci zbog bure ima čak 20 povređenih osoba, piše zagrebački “Jutarnji list”.

hrvatska oluja

Oluja u Hrvatskoj | Foto: tviter

Dvojica radnika iz Marčeljeve Drage su, navodno, u životnoj opasnosti, ali policija za sada nije potvrdila neslužbene informacije da su pali sa skele visoke osam metara.

U Rijeci su danas otkazane sve sahrane, kao i poslepodnevna nastava, s obzirom da se predviđa pojačanje orkanskog vetra, zbog čijih su udara zatvorene brojne saobraćajnice.
Jedno dete u Rijeci ima prelom noge, a više osoba je pri padu na tlo zadobilo povrede glave ili kuka, naveli su u Zavodu za hitnu medicinu. Takođe, deo grada sinoć je ostao bez struje, a mnogi još nisu dobili struju.
Orkanska bura ruši stabla i stubove, podiže krovove, razbija automobile i prozore, pa iz Hitne službe i vatrogasnih jedinica poručuju građanima da bez preke potrebe ne izlaze iz kuća.

Mediji saznaju da je u Opatiji odlomljena grana povredila troje školaraca, koji su zadobili povrede kuka, kičme i glave, ali nisu životno ugroženi.

Problema zbog vetra i obilne kiše ima širom zemlje - u Zagrebu i široj okolini vetar nosi stabla, kontejnere... i izazva probleme u saobraćaju, pre svega, na autobuskim linijama.


Dežurne ekipe su na terenu, javna vatrogasna stanica grada Zagreba tokom noći i jutra imala je oko 50 intervencija, a u toku je još 40 intervencija.

Olujni vetar srušio je i deo glavne zgrade starog Paromlina, a urušavanje preti i ostatku jednog od najvažnijih zagrebačkih spomenika industrijske arhitekture, pa su upućene policijske i vatrogasne ekipe, kao i službenici Kancelarije za upravljanje hitnim situacijama.

Oblačno vreme s padavinama, veoma vetrovito i hladno očekuje se i tokom dana u celoj Hrvatskoj.


Na srednjem i južnom Jadranu kiša će biti jaka i obilna s grmljavinom, a u Gorskom kotaru i Lici padaće sneg, uz kratkotrajno stvaranje "belog pokrivača".

O tome koliko je nevreme u nekim delovima zemlje bilo snažno svedoči i prizor iz Rijeke, gde je kamera snimila vatrogasca kog je vetar poneo zajedno sa delom limenog krova i bacio ga na obližnju zgradu.


Saobraćajnice su mokre i klizave u većem delu zemlje, a nadležni upozoravaju i na mogućnost odrona zemlje i kamenja.

Udari bure su rekordni - na Krčkom mostu jutros je zabeležen udar vetra od čak 221,8 kilometara na sat, potvrdjeno je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.
 

Za područje Istre, Kvarnera i podvelebitskog kanala, Zavod je zbog orkanske bure izdao crveni, najveći stepen upozorenja, dok je narandžasto upozororenje zbog severnog vetra izdato za Liku, Split i Zagreb.

Poslednji komentari
  • md Vreme: 11.11.2013 18:59h

    u hrvackoj sada puse vetar

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP