Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NE TO NIJE BIO HOMER SIMSON

Pogrešno dugme, zamalo katastrofa!

Autor: Tanjug | 07.10.2013 - 13:16:00h | Komentara: 0

Zbog greške jednog radnika koji je pritisnuo pogrešno dugme i isključio struju, pumpe su prestale da ubacuju vodu za hlađenje oštećenih reaktora Fukušime.

Fukušima

Fukušima | Foto: Reuters

Srećom se odmah uključio rezervni sistem i incident je završen bez ikakvih posledica.
Grešku je napravio radnik jer je pogrešno pritisnuo dugme i isključio struju za deo sistema u četiri zgrade gde su smešteni reaktori, javio je Rojters.
Najnoviji incident je još jedno podsećanje na to koliko je opasno stanje nuklearne elektrane Fukušima koja je pretrpela seriju nezgoda prošle godine.
Ranije ove godine, nuklearka je u martu ostala bez struje a krivac za to bio je pacov dug 15 centimetara koji je pronadjen blizu razvodne električne table u centrali Fukušima.

Homer Simpson

TEPCO je nedavno saopštio da je ulio hiljade tona vode u reaktore ove elektrane i nastavlja sa dolivanjem kako bi ih održala hladnim. U Fukušimi kažu da su reaktori sada stabilni, ali da je svakoga dana potrebno dolivati u njih vodu da ne bi ponovo izmakli kontroli.
Visoko zagadjena voda iz postrojenja kontaminira na stotine tona podzemnih voda na dan, a pored toga ističe iz privremenih rezervoara za skladištenje i teče ka moru.
TEPCO do sada nije izneo jasan plan o tome šta će raditi sa uskladištenom radioaktivnom vodom, navodi francuska agencija.
Japanski zvaničnicu su priznali da su podzemne vode, zagadjene radioaktivnim isticanjem iz Fukušime, počele da se slivaju u Pacifik ubrzo nakon razaranja te nuklearke u zemljotresu u cunamiju u martu 2012. Strahovanja javnosti povećalo je nedavno curenje radioaktivne vode iz skladišnih tankova te nuklearke.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP