Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

POSLE NAPADA TALIBANA NA VOJNU ŠKOLU

Pokolj je osveta zbog Nobela!

Autor: E. A. | 18.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Monstruozno! Povod za napad talibana na jednu vojnu školu u Pešavaru (Pakistan) u kojem je ubijeno 145 osobe, među kojima je 132 dece starosti između 10 i 20 godina, zapravo je osveta!

Malali je prošle  nedelje u Oslu  uručena nagrada

Malali je prošle nedelje u Oslu uručena nagrada | Foto: Profimedia

Naime, talibani su želeli da se osvete zbog toga što je Malala Jusufzai (17), aktivistkinja za prava žena i dece, koju su oni pokušali da ubiju pre dve godine, prošle nedelje u Oslu dobila Nobelovu nagradu za mir!

Naime, Malala je 9. oktobra 2012. pukom srećom preživela napad kada joj je jedan od napadača pucao u glavu. Ahmed Rashid, stručnjak za islamističke militante, rekao je za Bi-Bi-Si (BBC) da su talibani imali nekoliko razloga za napad, a jedan od njih je definitivno bio to što su želeli da pošalju poruku onima koji podržavaju Malalu, tinejdžerku koja se zalaže za obrazovanje žena i dece u Pakistanu. Na krvavi napad u Pešavaru reagovala je i sama Malala, koja je izjavila da joj je srce slomljeno:

Ulaz u školu u kojoj je  ubijeno 132 dece

Ulaz u školu u kojoj je ubijeno 132 dece | Foto: Profimedia


„Osuđujem kukavički zločin. Ja, zajedno s milionima širom sveta, oplakujem tu decu, moju braću i sestre, ali mi nikada nećemo biti poraženi“, rekla je Malala.
Ona se posle napada u kojem je ranjena u glavu i rame sa porodicom preselila u Veliku Britaniju, gde se oporavila. Osobe koje su je napale su uhapšene u septembru. Oba napada je izvela ista talibanska organizacija.

Ovo su monstrumi  koji su ubijali mališane

Ovo su monstrumi koji su ubijali mališane | Foto: AP


Napad na školu je trajao sedam sati, sve dok pakistanska vojska nije likvidirala svih sedam napadača, čije su se fotografije juče pojavile u javnosti. Mediji su objavili i fotografije iz razrušenih učionica prekrivenih krvlju. Talibani su jednu od učiteljica zapalili pred decom jer je bila udata za vojnika koji se bori protiv ekstremista.

Napad na banku u Kabulu, 10 mrtvih!


Najmanje 10 osoba je ubijeno, a 14 ljudi je ranjeno pošto su talibanski ekstremisti upali juče ujutru u predstavništvo Kabulske banke u gradu Laškar Gahu, prestonici provincije Helmand! Među žrtvama je pet policajaca i pet civila.
„Prema našim informacijama, u napadu su učestvovala četvorica talibana, od kojih je jedan aktivirao eksplozivne naprave, dok su trojica stupila u obračun sa snagama bezbednosti”, rekao je Farid Ahmad Obaidi, portparol policije provincije na jugu Avganistana.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP