Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SRAMOTNO!

Policajac se obogatio na prostituciji

Autor: Tanjug | 16.12.2013 - 16:01:00h | Komentara: 1

Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala nakon jednogodišnje istrage podnela je optužnicu protiv bivšeg zagrebačkog policajca Mislava Merkaša koji je kao zadužen za suzbijanje prostitucije svodnicima, navodno, dojavljivao podatke o racijama i na taj način zaradio najmanje 162.000 evra.

Uz Merkaša je optužnicom obuhvaćeno još 12 osoba, uglavnom svodnika, ali i bivša zagrebačka policajka koja je, takođe, osumnjičena za prodavanje informacija.
USKOK tvrdi da se 13 optuženih udružilo zbog primanja i davanja mita, podvođenja i pomaganja u tim nedelima.
Merkeš je uhapšen početkom decembra prošle godine, a policija ga je tada sumnjičila da je prodajom informacija o racijama tokom šest godina zaradio mnogo više - čak 250.000 evra.
Osim što je ostale povezao u "zajedničko delovanje" Merkeš je, prema tvrdnji tužilaštva, "za novčanu naknadu i druge protivusluge", okrivljenima za koje je znao da organiziraju pružanje seksualnih usluga redovno dojavljivao poverljive podatke o početku i završetku policijskih akcija, tzv. racija, usmerenih na otkrivanje i sprečavanje prostitucije, navodi USKOK u službenom saopštenju.
Neslužbeno se saznaje da je u grupu bila uključena i njegova supruga koja je svodnicima dostavljala mobilne telefone preko kojih su razgovarali i navodno ih vrlo često menjali kako im ne bi usli u trag.
U akciji je, prema pisanju medija, uhapšen i dizajner veb stranica na kojima se oglašavala prostitucija.
Članove grupe terete i da su prostituciju, osim preko interneta, oglašavali i putem oglasa, a deo optuženih da su radili "pomoćne poslove", poput unajmljivanja stanova ili dovoženja klijenata i prostitutki.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 16.12.2013 19:06h

    A da PROTRKELJISEMO malo Beogradski atar...i to ne one sirote kamenjarke iz parka kod ek.faulteta,nacionala ili*plavog mosta i Medaka,vec Slaviju, i novootvorene holete sa 4-5 zvezdica koji su sistem *all inclusive*.dobro pracen,organizovan i zasticen sistem..jer NEMA toliko sponzora u Bgd-u, koliko ima sponzorusa koje IMAJU...ODAKLE IM

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP