Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BLAMAŽA

Policajci u palati potezali oružje na princa

Autor: | 10.09.2013 - 07:50:00h | Komentara: 0

Nije on kriv što ga nisu prepoznali i što je njegov stariji brat princ Čarls mnogo poznatiji! Princ Endru, čija je zvanična titula vojvoda od Jorka, pobesneo je na organe bezbednosti posle incidenta koji se dogodio u subotu, a koji je mogao skupo da ga košta.

Nije on kriv  što ga nisu  prepoznali:  Princ Endru

Nije on kriv što ga nisu prepoznali: Princ Endru | Foto: Reuters

Naime, dvojica policajaca koji obezbeđuju Bakingemsku palatu naišli su na princa Endrua kako se šeta u bašti palate, on im se učinio sumnjiv i pomislili su da je uljez. Zaustavili su ga i zatražili od njega da se predstavi. Princ Endru, koji je mlađi sin kraljice Elizabete Druge, mora da je pomislio da je u pitanju neka šala i odregovao je sa podsmehom na zahtev policajaca. Tada se situacija značajno zaoštrila, policajci su se mašili za oružje i počeli su da viču na princa. Princ Endru, koji je peti u redu za nasleđe britanskog trona, potom se ukopao u mestu dok nesporazum nije razrešen.


“Princ je bio neverovatno ljut! Kao da su ga uhapsili i privodili pod oružjem”, rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici koji je želeo da ostane anoniman.
Posle puna dva dana oglasio se i Skotland jard objavivši ponizno izvinjenje vojvodi od Jorka zbog “neuobičajeno grube greške”. Policajci koji su učestvovali u incidentu su se lično izvinili princu Endruu.

Mama i sinčić: Kraljica Elizabeta Druga i princ Endru

Mama i sinčić: Kraljica Elizabeta Druga i princ Endru | Foto: Reuters

“Zahvalni smo vojvodi od Jorka na razumevanju i izvinjavamo se zbog svih neprijatnosti”, navodi se u saopštenju.


Skotland jard je odbio da komentariše navode medija da su policajci potezali oružje na 53-godišnjeg princa uz vikanje da “podigne ruke uvis” i “legne na zemlju” nakon što je on odbio da ih podigne.

“Znam da policija ima težak posao da brine o bezbednosti kraljevske porodice, zbog čega ponekad pogreši. Već se radujem novoj bezbednoj šetnji u bašti”, rekao je princ.

Princa je policija zaustavila u šest sati po podne dan nakon što se sa suprugom Sarom i ćerkama vratio sa dvonedeljnog odmora u Španiji. Proteklog vikenda policija je uhapsila jednog di-džeja koji je pokušao da se uvuče u Bakingemsku palatu i ukrade nakit kraljice Elizabete Druge.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP