Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NEMAČKA

Policija opkolila kuću kopilota koji je oborio avion sa 150 ljudi!

Autor: Tanjug/Srna | 26.03.2015 - 15:05:00h | Komentara: 0

Nemačka policija rasporedila je danas svoje snage ispred kuće u Montabauru za koju se veruje da pripada Andreasu Lubicu, kopilotu aviona "Džermanvingsa" koji je pao pre dva dana u francuskim Alpima, javlja Bi-Bi-Si.

Montabaur je gradić na jugo-apadu Nemačke, u pokrajini Rajnland Pfalc.

Producent BiBiSi-ja kaže da je video kako policajci ulaze u kuću, za koju kaže da je lepo sređena i da se nalazi u mirnoj uličici na periferiji. Na kući su spuštene zavese, a policijska kola su opkolila kuću.

Komšije su dobile da bilo šta komentarišu, a policija zadržava medije daleko od vrata porodične dvospratne kuće, koja se nalazi u novom delu Montabaura, gradu koji se nalazi 60 kilometara severozapasno od Frankfurta, okružen šumovitim brdima.

Ranije danas državni tužilac Marseja je saopštio na konferenciji za štampu da je Lubic nameravao da obori avion.


On je dodao da je pilot napustio kokpit, pretpostavlja se da bi otišao u toalet, a zatim nije mogao ponovo da uđe. U međuvremenu je kopilot ručno i "namerno" podesio avion da se spušta i udari u južni deo francuskih Alpa.

Prilikom pada aviona poginulo je 150 ljudi, medju njima najviše Namaca (72) i Španaca (51).


I Roben kao i nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer izjavili su da ništa ne ukazuje da Lubic ima ikakve veze sa terorizmom.
 

Šta se zna o kopilotu srušenog aviona?

Andreas Lubic Džermanvings

Andreas Lubic | Foto: Facebook

Kopilot aviona "Džermanvingsa", koji se pre dva dana srušio u francuskim

Avioprevoznici menjaju pravila: 

Nekoliko avioprevoznika danas je donelo odluku da ubuduće dva člana posade moraju da budu sve vreme u kokpitu, opširnije OVDE

Alpima, zvao se Andreas Lubic, bio je nemački državljanin i nije imao dosije koji bi ukazivao na povezanost sa terorizmom.


Mladi pilot bio je rodom iz malog nemačkog mesta Montabaura u Rajnskoj oblasti gde je i živeo sa roditeljima, a imao je i prebivalište u Diseldorfu, prenose nemački mediji.


Takođe se zna da je iza sebe imao 630 sati leta, kao i da je 2013. dobio priznanje Savezne uprave za vazduhoplovstvo za izuzetne letačke veštine.


Letačku obuku pri kompaniji "Lufthanza" zavšio je u septembru 2013. godine u Bremenu, nakon čega je prešao u "Džermanvings".


Letački klub LSC Vesterveld, čiji je Lubic bio član još u ranoj mladosti, objavio je saopštenje u kojem izražava žaljenje zbog tragedije.


"Andreas se kao veoma mlad učlanio u naš klub kako bi ostvario svoj san - letenje. Postao je pilot na 'Erbasu A320'. Uspeo je da ostvari svoj san, koji je sada platio životom", navodi se na sajtu kluba.


"Dejli mejl" navodi da njegova Fejsbuk stranica otkriva da su mu glavna interesovanja bila "avijacija i muzika".


Kolege iz kluba ga opisuju kao "tihog, ali ljubaznog mladića".


"Bio je srećan kada se zaposlio u "Džermanvingsu" i išlo mu je dobro", rekao je jedan od kolega Peter Riker, prenosi britanski list.

Za njegovu porodicu se, takođe, kaže da je imućna i da je otac, kao inženjer, radio u Švajcarskoj.

Voleo brzu hranu, rado išao na zabave u jedan klub u Koblencu i slušao muziku.

Mediji pišu da je voleo politički nekorektne viceve, koji su bili "sa druge strane dobrog ukusa".

"Lufthanza": Nemoguće isključiti ovakve događaje

Direktor nemačkog avioprevoznika "Lufthanze" Karsten Špor izjavio je danas da ova kompanija ima veoma visoke standarde, ali da ne postoji način da se spreče događaji poput pada putničkog aviona na Alpima.
"Bez obzira na bezbednosne regulative, bez obzira na to koliko visoko postavite lestvicu, a mi imamo veoma visoke standarde, nije moguće isključiti ovakve događaje", rekao je Špor na konferenciji za novinare i dodao da je Lubic počeo obuku 2008. godine.

"Posle obuke bio je na čekanju 11 meseci, a to za nas nije neobično. Od 2013. godine radio je kao kopilot na `erbasu A320`", izjavio je direktor "Lufthanze".

On je dodao da je pre šest godina postojao duži prekid u Lubicovoj obuci i da je proces nastavljen nakon procenjivanja njegovih sposobnosti.

"On je potom prošao sve medicinske provere i avijacijsku obuku. On je bio 100 odsto spreman da leti, bez ikakvih ograničenja ili uslova", napomenio je Špor.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP