Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

NASRNULI

Policija spasavala malezijske zvaničnike od porodica putnika!

Autor: Tanjug | 22.03.2014 - 08:52:00h | Komentara: 0

Posle dve nedelje bezuspešne potrage za nestalim malezijskim avionom kineska policija morala je danas da interveniše pošto su članovi porodica kineskih putnika iz aviona upali u pekinški hotel gde se nalaze malezijski zvaničnici i zahtevali istinu.

Avion  „Malezija  erlajnza” sa 239 putnika je nestao još 8. marta

Porodice tvrde da se zataškava prava sudbina putnika nestalog aviona

Do sukoba je došlo u hotelu "Lido", pošto se neki od rođaka poleteli ka malezijskim zvaničnicima i kineska policija je intervenisala, pa su oni napustili prostoriju. Porodice i dalje gaju nadu, a prema njihovim tvrdnjama Malezijci učestvuju u zataškavanju činjenica o avionu koji je nestao na letu Kuala Lumpur -Peking 8. marta.

"Vlado Malezije, kažite nam istinu. Vratite nam naše voljene. Malezijska vlada nas obmanjuje. Oni se ne usuđuju da nas suoče sa istinom", vikali su okupljeni u hotelu gde odsedaju malezijski vladini zvaničnici i gde se održavaju dnevni bifinzi za novinare, prenosi agencija AFP.

Avioni nadleću opustošeni južni deo Indijskog okeana treći dan za redom u nadi da će pronaći, eventualno, delove nestalog malezijskog aviona, a Australija je obećala da će dati sve od sebe da se razreši misterija.

Dvodnevna potraga i nadgledanje oko 2.500 kilometara jugozapadno od Perta nije dovela ni do jednog čvrstog dokaz o nestaloj letilici, mada je satelit primetio dva velika objekta u tom području ranije ove nedelje, dodaje AP.

Šest aviona su uključeni danas u potragu, naveo je zamenik australijskog premijera Voren Trus i dodao da je do sada, "sve pusto mada nije uzaludna vežba na tako velikoj i udaljenoj oblasti".

I dve australijska trgovačka broda su u istom području, a očekuje se i brod australijske mornarice da stigne kasno tokom popodneva, pošto će vremenski uslovi u zoni pretrage biti relativno dobri, navodi američka agencija .

I kineske vlasti su najavile da je najmanje sedam kineskih brodova upućeno u južni deo Indijskog okeana, mada mogu da prodju dani pre nego što oni stignu na lokaciju u potragu za 153 Kineza i još 86 putnika drugih nacionalnosti i članova posade koji se vode kao nestali.

U sveobuhvatnoj potrazi učestvuje 12 država, medjutim do sada nema ni traga "Boingu 777" kompanije "Malezijan ervejsa" mada 25 aviona, 19 vojnih brodova, šest helikoptera i dva komercijalna kruzera i dalje tragaju i gaje nadu da će letilicu pronaći.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP