Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

„FORBSOVA“ LISTA NAJBOGATIJIH VLASTODRŽACA

Političari milijarderi

Autor: Ekipa Alo! | 08.01.2013 - 07:31:00h | Komentara: 1

Da politika i novac idu ruku pod ruku, u Srbiji je nešto što se podrazumeva. Ipak, u svetu je daleko normalnije da prvo postanete milijarder, pa da tek onda, eventualno, uđete u svet visoke politike.

Magazin „Forbs“ izbacio je listu najbogatijih političara na svetu. Predstavljamo vam desetoricu s najdebljim buđelarima.

Majkl Blubmerg

Majkl Blubmerg

Majkl Blubmerg
25 milijardi $

Gradonačelnik Njujorka od 2002. godine ubedljivo je najbogatiji političar na svetu. Blumberg, koji spada i među najbogatije ljude na planeti, poznat je i kao širokogrudi donator, pa je tako u februaru prošle godine poklonio 250.000 dolara fonadaciji „Planirano roditeljstvo“.

Mihail Prohorov

Mihail Prohorov

Mihail Prohorov
13,2 milijarde $

Bivši lider Partije ispravnog cilja i vlasnik NBA kluba Bruklin Nets. Na predsedničkim izborima u Rusiji 2012. osvojio osam odsto glasova. Važi za najbogatijeg Rusa.


Bidzina Ivanišvili
6,4 milijarde $

Prošlogodišnji kandidat za premijera Gruzije ima bogatsvo koje iznosi koliko i pola bruto nacionalnog dohotka te države. U rodnom mestu svi rade za njega.

Silvio Berluskoni

Silvio Berluskoni

Silvio Berluskoni
5,9 milijardi $

Bivši italijanski premijer poznat je po brojnim skandalima i veoma slobodnom ponašanju. Protiv ovog medijskog mogula i industrijalca vodi se čitav niz istraga i sudskih postupaka.


Henri Ros Pero Stariji
3,5 milijardi $

Bio je samostalni kandidat na predsedničkim izborima u SAD 1992. i 1996. godine. Osnivač je Reformske stranke SAD 1995. godine, s kojom je 1996. dobio osam odsto poverenja glasača.


Andrej Gurijev
3,5 milijardi $

Senator Ruske Federacije od 2012. godine. Jedan od najmoćnijih Rusa. Njegova kompanija za proizvodnju fosfornih đubriva druga je te vrste po veličini u svetu.


Nagib Saviris
3,1 milijardu $

Osnivač Slobodne egipatske partije. Zbog tvitovanja slika na kojima Miki Maus ima bradu, a Mini Maus je zabrađena, našao se na udaru radikalnih islamista.


Nadžib Mikati

3 milijarde $
Premijer Libana od 2011. godine. I pored brojnih problema u zemlji, omiljen jet na “tviteru” o svemu komunicira s narodom.


Sebastijan Pinera
2,4 milijarde $

Predsednik Čilea. Održao je preizborno obećanje i prodao sve akcije, što mu je uvećalo bogatstvo. Trenutno ima najniži rejting u istoriji Čilea od vremena Pinočea.

Džef Grin

Džef Grin


Džef Grin
2,2 milijarde $

Iako je 2010. izgubio trku za mesto u američkom Senatu, aktivan u Demokratskoj stranci. Bogatstvo stekao trgovanjem nekretninama, čime se i dalje bavi.

Poslednji komentari
  • Anđelko Zdravković Vreme: 08.01.2013 15:33h

    A Đilas??????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP