Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

SUROVA VASPITAČICA

Polivala decu u vrtiću hladnom vodom kad nisu htela da jedu viršle

Autor: Jutarnji list | 29.01.2015 - 21:38:00h | Komentara: 2

Roditelji čiju je decu kažnjavala, primetili su da nešto nije u redu jer su devojčice plakale kad su morale u vrtić, ali su se sa celom situacijom upoznali tek kad ih je o tome obavestila direktorka vrtića.

a

Vaspitačica Marjeta Veselič koja je donedavno bila zaposlena u jednom vrtiću u Mariboru osuđena je u četvrtak na 13 meseci zatvora zbog zanemarivanja dece i surovog postupanja.

Osuđena vaspitačica iz Slovenije je najavila žalbu na nepravomoćnu presudu, negirajući da je fizički kažnjavala dve devojčice mlađe od dve godine, odnosno da ih je bacala s visine na krevetić, tukla ih po zadnjici i polivala im glave hladnom vodom kad nisu htele da spavaju ili odbijale da pojedu viršle. Sve ovo se navodilo u optužnici, a na sudu su to potvrdili i svedoci.

Tvrdila je da su te optužbe izmišljene i da je reč o nameštaljki njenih koleginica sa posla. Iako je imala više od 30 godina staža, optužena je 2013. godine, nakon što je sumnju da primenjuje fizičko nasilje nad decom, direktorki vrtića prijavila čistačica. Posao je napustila kad je sumnje potvrdila i policijska istraga.

Roditelji čiju je decu kažnjavala, primetili su da nešto nije u redu jer su devojčice plakale kad su morale u vrtić, ali su se s celom situacijom upoznali tek kad ih je o tome obavestila direktorka vrtića. Oni sada od nje traže odštetu za počinjena krivična dela.

Izričući presudu zaposlenoj u vrtiću, sudija okružnog suda u Mariboru Andreja Lukeš rekla je kako je nasilje nad decom nedopustivo i da veruje kako će njena presuda ohrabriti i druge roditelje da slično nasilje prijave, jer nije reč o usamljenom slučaju.

Poslednji komentari
  • Krusevljanin Vreme: 30.01.2015 07:43h

    Ne treba nama Slovenija imamo mi to i u Srbiji. U krusevackom vrticu deci koja sporije jedu, servirke sipaju u supu sledece jelo (kupus, pire ili sta vec ima tog dana za rucak) i teraju ih da to sve u jednom tanjiru pojedu dok vaspitacice to gledaju sa odobravanjem. Ujutru kada dodju u vrtic deca moraju u potpunoj tisini da sede sat vremena za stolom i cekaju da se osoblje probudi, a dete koje progovori u tih sat vremena bude kaznjeno tako sto ga izopste iz kolektiva za taj dan (zamislite vase dete koje po kazni od jutra sedi samo u nekom uglu dok vi ne dodjete po njega), i da ne zaboravim majstori su u zastrasivanju dece. Moja deca ne idu vise u vrtic a ja sam to tek skoro saznao pa nemogu da reagujem i zato ovim putem upozoravam roditelje u Krusevcu: DECU VAM ZLOSTAVLJAJU U VRTICIMA - PRICAJTE SA DECOM SVASTA CETE SAZNATI!!!!

  • anonimus Vreme: 30.01.2015 11:34h

    Tacno bih je golim rukama zadavila! Kakva kazna od 12-13meseci, za traumu za ceo zivot?!?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP