Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

JOŠ STOJI NA TRGU

Pomahnitala žena napala "živi kip" u Prijedoru (VIDEO)

Autor: Mondo | 26.10.2013 - 11:12:00h | Komentara: 0

Prijedorčanka, za koju se pretpostavlja da je duševno obolela, juče je prekinula protest i performans Jelene Topić time što je pokušala da je nasilno skine sa postolja.

Glasno ćuti: Jelena Topić

Glasno ćuti: Jelena Topić

Sve je to, tvrde očevici, kulminiralo kad je ženska osoba iz mase nokautirala napadačicu, objavio je "Prijedor 24H".

Kako navodi portal, stvar sada rešava policija...

Radi se o osobi koja je pre par dana Jelenu takođe držala za ruku i vukla, a čak je davala izjave za neke televizije-kažu očevici.

Pre "incidenta" Jelena Topić je odlučila da promeni strategiju, pa se naoružala foto-aparatom i kamerom, što je bio odgovor na stalna slikanja i snimanja.

Sada ona snima vas i građane, i to je protest protiv "Velikog brata" koji sve čuje i vidi, "Farme" i ostalih stvari za lobotomiju mozga. Napisala je novu poruku "Inat", a juče su na trg bili pozvani članovi Facebook grupe "Podrška Jeleni Topić". Međutim, pojavilo se samo desetak ljudi" kažu Prijedorčani.

Zanimljivo, juče je Jelenu posmatrao Milenko Đaković, zamenik gradonačelnika, pa su se prisutni našalili da ga je u izvidnicu poslao lično Marko Pavić.

Glasno ćutanje Topićeve zainteresovala je region, a režiserku je "tretirao" i "Vujaklija", najveći rečnik slenga u srpskom jeziku sa rečima "Ma koga briga što ona ćuti, važno je da Ekrem i Zorica imaju šta da kažu", piše "Prijedor 24H".

Osnovana je i Fejsbuk grupa "Podrška Jeleni Topić", gde se okupilo preko 7.500 ljudi, ali Jelena i dalje odbija da govori o protestu. Jedni kažu da to radi zbog nezaposlenosti, jer je završila dva fakulteta, a drugi ocjenjuju da se radi o snimanju dramskog rada.

Jelena još stoji na Trgu, a narod nagađa šta je muči. Možda ona samo polaže ispit iz režije?

Devojka iz Prijedora Jelena Topić stoji već mesec dana na glavnom trgu u svom gradu i ćuti. Narod nagađa koja je muka naterala na ovaj potez, da li je to nezaposlenost, ljubav, nezadovoljstvo opštim stanjem, ili se tek radi o performansu mlade umetnice.
Građani, dirnuti njenom upornošću, prilaze i nude joj pomoć, postoje malo sa njom, upućuju joj reči ohrabrenja, ili prilaze da se fotografišu kako bi ovaj neobičan događaj zabeležili.
Ima i onih koji su pokušali da istraže da li joj treba posao. Tako je direktor prijedorskog Zavoda za zapošljavanje Zdravko Suvajac, pošto je proverio i ustanovio da Jelena nije na spisku nezaposlenih ostavio svoju ličnu kartu kako bi mu se ona javila. Kako je objasnio za TV elta1HD on joj nije nudio posao, ali mu je drago što je Jelena ipak došla na razgovor.
"Razgovarao sam sa Jelenom i uputio joj nekoliko saveta. Ostavio sam svoju vizit kartu, a ona je posle dan došla kod mene. Otvorila mi je dušu, rekla je da je završila državni Ekonomski fakultet. Studira i Akademiju umetnosti, odsek filmska režija, i kaže da joj je ostao samo diplomski. Rekla mi je da je prvi fakultet završila zbog roditelja, a drugi za svoju dušu, duhovnu nadgradnju. Ona očekuje razumevanje i podršku", kaže Suvajac, ali kakvu podršku i za šta, to niko ne zna.

Ipak, grupa građana juče je podržala Jelenu, iako ni sami ne znaju šta ona zapravo radi. Fascinirani su njenom uporošnošću i istrajnošću, pa su i oni stajali kraj nje.

Njen kolega sa fakulteta, koji je pre tri godine učestvovao u predstavi koju je Jelena režirala, kaže da ga oduševljava to što ona radi.

Saša Hajduković, asistent režije na banjalučkoj Akademiji umetnosti i Jelenin kolega potvrđuje da ona još nije završila ovaj fakultet.

"Jelena je dobar student, a ostao joj je još jedan, završni ispit", kaže Hajduković, a što ona stoji na Trgu on ne zna i dodaje da ćemo svi morati da sačekamo da nam ona to objasni.

Jelena na prijedorski Trg majora Zorana Karlice dolazi svaki dan u 10 sati i u svojoj tišini nepomično stoji tri sata, a zašto sve to radi, obećala je, objasniće uskoro, navodi TV elta1HD.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP