Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

KOLINDINA DEFINICIJA ŽENE

Ponašaj se kao dama, izgledaj kao devojčica a radi kao konj!

Autor: jutarnji.hr | 27.05.2015 - 22:06:00h | Komentara: 0

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u sredu u Vatikanu u govoru o položaju žena u današnjem društvu i politici, da se žena danas mora "ponašati kao dama, izgledati kao devojčica, a raditi kao konj".

Kolinda Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović | Foto: Profimedia.rs

Grabar-Kitarović je prvog dana svoje službene posete Vatikanu posetila Hrvatski katolički zavod Svetog Jeronima i održala predavanje na Papinskom univerzitetu Antonijanum u kojem je govorila o položaju žena u današnjem društvu i politici.
Grabar-Kitarović, koju bi sutra u audijenciju trebalo da primi papa Franja, rekla je u predavanju na Antonijanumu da je u današnjem svetu teško biti žena čak i ako si na visokom položaju.
- Danas je teško biti žena - treba da se ponašaš kao dama, izgledaš kao devojčica, a radiš kao konj, rekla je Grabar-Kitarović u predavanju na temu "Žena u politici, izazovi u globalnom svetu".
Ona je podsetila da je i sama "prva izabrana hrvatska predsednica", i da je bila i "prva ministarka spoljnih poslova, prva veleposlanica u SAD, a onda i prva žena na visokom položaju u NATO-u".
Osvrnula se i na težak položaj žena u nekim zemljama poput Avganistana i utvrdila da su i intelektualci puni predrasuda.
- Postoje mesta gde život žene vredi manje od života krave ili koze... Puno predrasuda vidim i kod liberala i kod onih koji se nazivaju progresivnim i intelektualnim. Ne mogu izbrojiti koliko su me puta u prošloj kampanji pitali može li žena pobediti i biti izabrana i može li obavljati dužnost predsednice, rekla je Grabar-Kitarović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP