Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ŠTA LI SE SPREMA?

Ponovo jak zemljotres kod Danilovgrada!

Autor: Tanjug | 14.11.2012 - 01:10:00h | Komentara: 0

Zemljotres jačine 4,5 stepena Rihterove skale pogodio je 25 minuta posle ponoći područje Danilovgrada, što je drugi snažan potres u poslednja 24 sata u tom crnogorskom gradu.

Iz Seizmološkog zavoda Tanjugu je saopšteno da je ovaj zemljotres mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.

Pokrivalica požar Šumski

Kako se navodi, zemljotres se dogodio pet kilometra zapadno od Danilovgrada, a njegova jačina iznosila je 4,5 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu izmedju šest i sedam stepeni Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 18 kilometara.

U Seizmološkom zavodu su naveli da je, na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj potres mogao izazvati izvesne materijalne štete u epicentralnom području.

Epicentar zemljotresa bio je praktično na istom podrucju kao jučerašnji, dok je jačina potresa takodje bila 4,5 stepeni Rihterove skale.

Ponovni jaki zemljotres prilično su osetili i stanovnici Podgorice. Potres je uskomešao brojne gradjane glavnog grada Crne Gore, koji su se ubrzo oglasili na društvenim mrežama, komentarišući zemljotres, a brojni su naveli da ih je "drmanje" probudilo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP