Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

ZLOSLUTNO

Ponovo počinje Hladni rat: Obama raskrstio sa Putinom, blokira mu privatni račun?!

Autor: A. O. | 20.04.2014 - 19:30:00h | Komentara: 1

Sukob između Ukrajine i Rusije sve više se širi, a izgleda da i dvojica lidera rivalskih super sila, Amerike i Ruske federacije, počinju da gaje lično neprijateljstvo.

Putin i Obama

Putin i Obama i privatno imaju razmirice| Foto: AP

Bela kuća planira da izoluje Rusiju u svetskoj politici i ekonomiji, piše američki list Njujork Tajms pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

I ruski izvori prenose identične stavove. Samo što ovi dolaze sa Kremlja.

Predsednik Obama i članovi Saveta za nacionalnu bezbednost SAD razvili su nov dugoročni pristup Rusiji koji je ažurirana verzija strategije Hladnog rata, a nazvan je „politikom obuzdavanja", prenosi ruska Pravda.
Čak i da rešenje za Ukrajinu bude pronađeno, Obama „nikada neće uspostaviti konstruktivne odnose sa (predsednikom Rusije Vladimirom) Putinom", navodi Njujork tajms.
U članku se takođe spominje mogućnost da privatni bankarski račun predsednika Rusije bude stavljen pod sankcije. Reč je o računu u Švajcarskoj, navodi američki list.

Obama je odbacio mogućnost novog Hladnog rata.

"Ovo nije novi Hladni rat, Rusija danas ne vodi blok naroda i nema globalnu ideologiju. Ona sada preti susedima ne iz moći, nego iz straha", naglasio je američki lider.

"Amerikanci blefiraju, Hladni rat je ponovo počeo"

Postoje stručnjaci koji tvrde da SAD igra na blef.

"Verujem da smo već u novom Hladnom ratu. Ovako ne misli većina, a smatram da je to jer ne volimo da razmišljamo o tome da bi svet mogao da padne u nešto krupno, komplikovano i opasno, kao što je seka nuklaernog Armagedona od pre 50 godina", tvrdi profesor Čarls Kupčan, jedan od najuglednijih predavača na Kolubija Univerzitetu.

Nož amajlija protiv neprijatelja: Rogozin i Vučić

Rogozin se narugao Obami| Foto: Vladimir Milovanović

Nakon brojnih poteza da se uvedu sankcije Rusiji, od kojih je neke preduzela i EU, Dmitrij Rogozin, ruski premijer, otvoreno se narugao Obaminoj listi sankcionisanih na kojoj se našlo i njegovo ime.

"Druže Obama, šta da rade oni koji nemaju račune niti vlasništvo u inostranstvu. Jel ste razmišljali o tome? Dekret predsednika SAD zvuči kao da ga je pisao neki šaljivdžija", rekao je Rogozin.

Svet i dalje čeka da vidi u kom će pravcu ova tenzija između dve super sile krenuti, ali za razliku od Rogozina, nikome nije smešno.

Poslednji komentari
  • Čađa Vreme: 21.04.2014 07:28h

    U državama gde postoj pravni sistei i gde se zna čije je šta nikakve političke odluke ne mogu biti jače od imovinskog prava. Ako je u pitanju Švajcarska Obamine odluke ili američke zabrane ne mogu oduzeti Putinovu imovinu, odnosno blokirati mu pravo da raspolaže svojim bankasrskim ulogom, pa bio to svako drugi. To su samo političke foliraže.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP