Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

PRODEFILOVAO MARIJUPOLJOM

POROŠENKO: Nismo još pobedili, neka NATO šalje oružje!

Autor: A.O. | 09.09.2014 - 11:07:00h | Komentara: 3

Obučen u vojnu uniformu ukrajinski predsednik Petar Porošenko je u ponedeljak došao u nenajavljenu posetu lučkom gradu Marijupolju, demonstrirajući solidarnost sa stanovništvom najnovijeg polja borbe u petomesečnom ratovanju.

Drugari: Porošenko, Barozo (levo) i Van Rompej

Drugari: Porošenko, Barozo (levo) i Van Rompej | Foto: Profimedia

Porošenko se zarekao da će Marijupolj, jedini veći centar u konfliktnoj zoni na istoku Ukrajine koji još uvek kontrolišu snage Kijeva, ostati deo Ukrajine, prenosi AFP.
– Mislim da ćemo osvojiti rat u Ukrajini… tačnije, osvojićemo mir, rekao je Porošenko, ali je dodao da je nemoguće pobediti u konfliktu samo vojnim sredstvima.
– Što više povećavamo pritisak, to je više ruskih trupa na našoj teritoriji, dodao je on.
Porošenko je takođe saopštio da je s određenim članicama NATO dogovorio direktno snabdevanje Ukrajine modernim naoružanjem „koje će nam pomoći da se zaštitimo i pobedimo“, javlja RIA Novosti. Porošenkov pomoćnik Jurij Lucenko objavio je na Fejsbuku da će Ukrajina dobiti vojne savetnike i naoružanje iz SAD, Francuske, Italije, Poljske i Norveške „u skladu sa dogovorom koji je postignut na samitu NATO“ u Velsu.

Ministarstva odbrane četiri od navedenih zemalja, SAD, Italije, Poljske i Norveške, ubrzo su, međutim, demantovala Lucenkove tvrdnje, javlja Rojters.

Zvaničnici NATO su prethodno objavili kako Alijansa neće slati oružje u Ukrajinu, koja nije njihova članica, ali i da pojedinačne zemlje članice NATO mogu to da čine ukoliko žele. Američki zvaničnici ističu da Ukrajini nisu nudili nikakvo „smrtonosno oružje“, a isto tvrdi i predstavnik italijanskog ministarstva odbrane, navodeći kako njegova zemlja planira da Ukrajini pošalje opremu kao što su prsluci otporni na metke i šlemovi.

Kijev šalje u Novorusiju dvesta snajperskih grupa koje su obučili Nemci

Vojni ekspert, ruski pukovnik Aleksandar Žilin saopštio je juče da su ovih dana nemački vojni instruktori u Ukrajini završili obuku za 200 snajperskih grupa.

– U Ukrajini su završili obuku dvesta snajperskih grupa. U svakoj od njih se nalazi po jedan snajperista i dva vojnika sa automatskim puškama. Obučili su ih nemački vojnici. Za nauružanje su dobili austrijske puške „Štejr“ – tvrdi Žilin.

Žilin tvrdi da će ukrajinski snajperisti ubrzo biti poslati na teritriju Novorusije.

Poslednji komentari
  • Mića Vreme: 09.09.2014 11:41h

    U Ukrajini je u pitanju komanda isprovođenje u praksi zakletve pape Ignacija Lojole sledbebika Pontija Pilata: Zakletva je izložena u nacionalnij biblioteci u Vašingtonu. Zakletzva se daje na oštrici kame i u prisustvu katoličkog sveštenika i koja glasi:„Jer niko ovde ne može komandovati ko nije osveštao svoj rad krvlju jeretika“ , „ jer bez prolivanja krvi niti jedan čovek ne može biti spašen“. Eto gde je suština katoličke filozofije. Eto odkud toliko zlo da Srbi katolici tzv. Hrvati u Jasenocu živoj srpskoj deci nožem vade oči..., Eto odkud NATO sa nuklearnim bombama po nama...,

  • ateist rep Vreme: 09.09.2014 12:33h

    Mico ne lupaj, te teorije ni u kafani ne mogu da prodju. U Ukrajini nema ni 2% katolika. A NATO zemlje su velikom vecinom protestantske (skoro sve osim Italije, Spanije).

  • pajsije Vreme: 10.09.2014 22:20h

    Potroššenko j... te nato.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP