Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

U REKREATIVNE SVRHE

Posedovanje marihuane od danas legalno u Vašingtonu

Autor: Beta | 26.02.2015 - 15:53:00h | Komentara: 0

U glavnom gradu SAD, Vašingtonu, danas će, uprkos pretnjama Kongresa, biti ozvaničeno legalizovanje posedovanja marihune jer su to izglasali njegovi žitelji.

Marihuana | Foto: Profimedia

Može radi rekreacije: Marihuana | Foto: Profimedia

Skoro dve trećina glasača na referendumu u novembru bilo je za legaliciju posedovanja marihuane u Vašingotnu, ali Kongres, u kojem većinu imaju republikanci, ima konačnu reč o svim zakonima na teritoriji tog grada koji se zvanično zove Okrug Kolumbija.
Republikansko vođstvo u Kongresu je pokušalo da spreči legalizaju pretnjom da bi rukovodstvo Vašingtona moglo završiti u zatvoru, ali je gradonačelnica Mjuriel Bouzer rekla da će legalicija stupiti na snagu danas u 12.01 sati, pošto je Kongres kasno reagovao.
Republikanac Džejson Čafec koji predsedava Odboru za nadzor u Predstavničkom domu, tražio je od gradonačelnice Bouzer u utorak uveče da preispita odluku o legalizaciji, da ne bi bio prekršen federalni zakon.
"Maltretiranje Okruga Kolumbija nije ono što njegovi birači očekuju, niti naši", rekla je Bouzer koja je članica Demokratske stranke.
Vašington je prvi grad istočno od reke Misisipi koji je legalizovao "rekreativnu upotrebu" marihuane. Aljaska je ove nedelje legalizovala tu laku drogu, i time se pridružila saveznim državama Kolorado i Vašington.
Za razliku od tih država, u Vašingtonu neće biti dozvoljena kupovina i prodaja, već samo posedovanje do 57 grama za upotrebu kod kuće, a pojedinici mogu da uzgajaju do tri biljke

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP