Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

BUDALA ILI OČAJNIK?

Postovao na Fejsbuku
dok je držao taoce!

Autor: Ekipa Alo! | 21.09.2012 - 22:58:00h | Komentara: 0

Klein Majkl Takston (22) naoružan se ušetao u "Tri Getavej Centar" u centru američkog grada Pitsburga. Nakon što se popeo na 16 spart ovog solitera, ovaj afroamerikanac rešio je da izvadi oružje i uzme taoce. Najinteresantnije je da dok je držao taoce, Klein je na svom fejsbuk profilu objavljivao emocionalne i zbunjene komentare.

Majkl Takston

Takstonovi postovi na fejsbuku | Foto: facebook

Sve je počelo oko osam sati ujutru kada je Klein nošalanto ušeto u polsovnu zgradu u centru Pitsburga i popeo san a 16 sprat na kome su se nalazile prostorije administrativne kancelarije "CW Brajtsman Asosijets." Kako je vlasnika i zaposlene ove kancelarije uzeo za taoce, ubrzo su se pojavili i specijalci američke policije sa pregovaračima koji su pokušali da kontaktiraju Kleina.

Takston fejsbuk

Takstonovi postovi na fejsbuku | Foto: facebook

On je za to vreme na svom fejsbuk profile već postavio: " Ne mogu više brate, kako se sve ovo završi zavisi samo od vas, pravo sranje." Tri sata nakon što je uzeo taoce Klein je napiso: "Prestanite da postujete gluposti, ja se ne smejem crnjo!" U tom trenutku su i njegovi fejsbuk prijatelji počeli da mu pružaju utehu i da ga smiruju.

"Bugi volimo te, šta god da se trenutno dešava ti možeš to da prebrodiš" napisala je Rejven Takston na njegovom zidu i dodala "volim te rođo, ostani jak." Policija je potvrdila da Takston ne zna svoje taoce i da je iz okoline Pitsburga i da ne radi u zgradi u kojoj drži taoce.
Par sati po izbijanju ovog nemilog događaja, policija je saopštila da nema informacije da je neko povređen. Hiljade radnika ovog solitera ali i okolnij zgrada je evakuisano tok je trajala ova drama.

Policija u Pitsburgu

Policija ispred "Tri Getavej Centra" u Pitsburgu | Foto: AP

Takston već ima kriminlanu istoriju. U martu, je uhapšen pod sumnjom da je ukrao jedan motor i da je bežao pred policijom koja ga je tada par kilometara jurila. Negde oko 14 časova naoružani Takston se predao policiji. Poslednji post koji je postavio na svojoj fejsbuk stranici je bio da je "izgubio sve."

Svi taoci su prošli bez ozleda. Policija je kasnije saopštila da je Takston imao vojnog iskustva i da je prilikom hapšenja ispoljavao samoubilačke namere. U toku pregovora sa policijom bio je kooperativan ali nije imao nikakvih zahteva.

Taoci u Pitsburgu

U toku ove drame hiljade ljudi je evakuisano | Foto: AP

Većina njegovih prijatelja je pokušala da ga urazumi i smiri svojim postovima na njegovom fejsbuk zidu. Tražili su od njega da situaciju sa taocima mirno privede kraju a neki su od njega tražili i da misli na svoju majku. U toku dana njegova fejsbuk strana je ukinuta sa ove društvene mreže.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP