Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

STRAVIČNA PORODIČNA TRAGEDIJA

Posvađao se sa suprugom
pa obesio dvogodišnjeg sina i sebe!

Autor: 24sata.hr | 02.01.2013 - 21:37:00h | Komentara: 0

Nakon svađe sa suprugom Mihael (25) je uzeo sina Karla (2) i krenuo u ostavu gde su držali drva. Pre nego je sebi i sinu oduzeo život, supruzi je pretio da će ubiti njihovu decu...

- Mihael me opet hteo napastovati. Posvađali smo se. Rekao je da će me zakucati na krst, otrgao mi je mobilni i bacio ga je u zid, govori jecajući i plačući Tatjana Škorjanec (24), prenosi 24sata.hr.

Mihael i Karlo

Mihael i mali Karlo | Foto: 24sata.hr

Nakon svađe Mihael je uzeo sina Karla (2) i rekao da idu do ljuljaške u komšiluku.

- Ćerka Vita (4), nasreću, nije htela da ide  sa njim i čvrsto mi se sklupčal na grudi - govori Tatjana drhtavim glasom, dok joj iz podbuhlih očiju od plakanja nezaustavljivo teku suze.

- Kad sam shvatila da ih dugo nema, izašla sam da ih potražim, ali nije ih bilo. Pozivala sam porodicu i prijatelje, ali niko nije znao gde su. U Čakovcu sam sela na voz kako bih otišla do Gornje Dubrave, ali kad sam stigla do železničke, zazvonio mi je telefon - nastavila je Tatjana.

U ostavi gde su držali drva kraj svoje rodne kuće u Gornjoj Dubravi kraj Čakovca Mihael Škorjanec (25) u 2012. godini oko 16 sati obesio je sina. Potom se i on obesio.

Mihael i Tatjana u braku su bili četiri i po godine.

- Celo vreme je pio i nikad nisam video da pije nešto bezalkoholno. Pre mesec i po proveo je 15 dana u zatvoru zbog učestalih saobraćajnih prekršaja jer je vozio nakon oduzete vozačke. Nakon zatvora kao da mu se dodatno pomračio um. Prema Tatjani je bio gori nego pre - rekao je Stanislav, Tatjanin brat koji je s njom došao do kafića u Nedelišću kako bi preuzela svoju poslednju platu s kojom će podmiriti troškove sahrane.

Mihaelovi roditelji žele da ga pokopaju uz sina, ali Tatjana to ne želi da čuje.

- Dugo smo imali problema u braku. Branio mi je da radim kao konobarica, branio mi je da se viđam s prijateljicama, a posle i da mi one dolaze u posetu. Čak i u trudnoći me prisiljavao na seks, bio je opsednut. Ako nisam htela, ispljuskao bi me i nije ga odbijalo ni što sam bila sva u suzama. Kad sam bila šest meseci trudna, istukao me jer sam ga odbila pa sam pozvala policiju. Ali oni danas kažu da o tome ne postoji zapisnik. Kad se vratio iz zatvora, rekla sam mu da ću tražiti razvod. Pretio mi je da će mi ubiti decu i da ih više nikad neću videti. Mislila sam da to govori samo iz ljutnje. Ni u najgoroj noćnoj mori nisam očekivala ovakav ishod - kaže Tatjana koja se tokom celog razgovora sa novinarima portala 24sata.hr tresla i nije mogla suzdržati suze.

Njena četvorogodišnja ćerka još ne zna tragičnu vest da joj je brat mrtav. Tatjana ne zna kako da joj to objasni.

- Celo vreme me ispituje gde je Karlek. Bili su jako povezani - kaže Tatjana.

Saznala je da je Mihael ostavio oproštajno pismo, ali je ono kod policije i još ne zna šta u njemu piše. Takođe, još ne zna ko je Mihaela odvezao do Gornje Dubrave koja je od Čakovca udaljena 15 kilometara. U kući gde je Mihael ubio sina i sebe stanovali su do pre dve nedelje. A u kući do njihove stanuje rodbina.

- Odselili su se u Čakovec pre dve nedelje jer Mihael nije imao vozačku pa mu je iz Čakovca bilo bliže do posla. Dan pre tragedije bili su kod drugih rođaka. Oni kažu da je sve bilo u redu - rekao je Mihaelov rođak.

U stambenoj zgradi u koju su se Škorjanci uselili kao podstanari takođe nitko nije primijetio ništa čudno. Međimurska policija pronašla je poznanika koji je Mihaela odvezao u Gornju Dubravu. On nije znao koje su Mihaelove namere, rekao je porparol PU međimurske Zdravko Kolarić. Oproštajno pismo su zadržali kako bi sa sigurnošću utvrdili da je autentično. Što se tiče policijske intervencije na Tatjanin poziv nakon Mihaelova nasilja tokom trudnoće, kaže kako o tome nema saznanja.

- Često se pozove policija, ali ako se ustanovi da je reč o bračnim razmiricama koje su učestale među supružnicima i niko ne podnese prijavu, tad se ne piše zapisnik - kaže Kolarić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP