Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

DOLIJAO

Potraga od vrata do vrata: Gledajte uživo hapšenje
drugog bombaša iz Bostona!

Autor: Ekipa Alo! | 19.04.2013 - 14:18:00h | Komentara: 0

Jedan od dvojice osumnjičenih za dve eksplozije u kojima su poginule tri osobe, a oko 200 ranjeno, ubijen je rano jutros u obračunu sa policijom u Votertaunu blizu Bostona u kojem je stradao i policajac. Hapšenje drugog je trenutno u toku.

Hiljade policajaca, koji danas tragaju za drugim osumnjičenim počiniocem napada na Bostonskom maratonu, što je skoro paralizovalo grad, sada su krenuli od vrata do vrata, dok je stric osumnjičenog apelovao na nećaka da se preda.


Dvojica osumnjičene braće su prvo ubila policajca na univerzitetu MTI i bacili eksploziv na policijski automobil u sukobu tokom prethodne noći, u kome je jedan od njih poginuo, dok je drugi pobegao.


Policija i član porodice su identifikovali osumnjičenog kao Džoara i Tamerlana Tsarnaeva, etničke Čečene iz Dagestana, koji se gradniči sa Čečenijom na jugu Rusije. Oni su živeli blizu Bostona i u SAD se nalaze već 10 godina.

Bostonski bombaši

Bostonski bombaši

 
Tamerlan Tsarnaev (26), koji je bio poznat kao osumnjičeni broj jedan i vidjen je na snimku bezbednosne kamere sa crnom bejzbol kapom, ubijen je prethodne noći. Njegov 19-godišnji brat, osumnjičeni broj dva, koji je na snimku nosio belu bejzbol kapu okrenutu naopako, pobegao je.


Stric Ruslan Tsarni je pozvao nećaka da se preda, rekavši da je osramotio porodicu i sve Čečene. "Da, mi smo osramoćeni. Oni su deca mog brata", izjavio je on.


Vlasti u Bostonu su blokirale saobraćaj i upozorile skoro milion stanovnika centra grada i nekih prigradskih naselja da ne izlaze iz kuća dok traje potraga za osumnjičenim. Firmama je naloženo da ne rade. Ljudima koji su čekali na stanicama autobusa i metroa rečeno je da idu kući, prenosi AP.


Specijalne jedinice policije, snajperisti i agenti FBI sa oklopnim trasporterima opkolili su zgrade dok grad nadleću policijski helikopteri.


Vlasti nisu saopštile kako je Džoar Tsarnaev pobegao, ali su rekle da je bio u automobilu marke honda koji je jutros pronadjen u Bostonu.


U dve eksplozije na maratonu u ponedeljak je poginulo troje, a ranjeno više od 180 ljudi -nekima od njih su amputirani ekstremisteti.

Sestra dvojice osumnjičenih za bombaški napad u Bostonu, čiji identitet nije otkriven, rekla je da ne zna šta se dogodilo i zašto su oni tako postupili, opisujući ih kao "divne ljude".


"On je bio nežan čovek pun ljubavi. Žao mi je porodica koje su izgubile svoje najmilije, kao što sam i ja izgubila svog voljenog brata", rekla je devojka, za koju je samo rečeno da živi u Nju Džersiju.


Ona je rekla da je celokupna situacija veoma potresla, dodavši da dugo nije videla svoju braću Džohara i Tamerlana Tsarnajeva.


Muškarac koji se predstavio kao suprug devojke, rekao je novinarima kroz odškrinuta vrata da on nije musliman, i da ga braća zbog toga nikada nisu prihvatila, pa nije imao priliku da ih upozna.


Agenti FBI su prethodno jutros pretresli stan ove porodice u Nju
Džersiju, da bi proverili da nemaju veze sa nedavnim napadom u Bostonu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP