Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

LEKARI SU MI UBILI DETE:

Potresna ispovest majke kojoj je ćerka umrla na rukama u kolima hitne pomoći!

Autor: DnevniAvaz.ba | 16.12.2014 - 12:57:00h | Komentara: 0

Roditelji Nejle Bajrić (3) za njenu smrt krive lekare na pedijatriji u Brčkom. Tvrde da su ju ubili nesavesnim lečenjem jer je devojčica imala samo upalu sinusa.

Devojčica, dete, bolest, bolesno, bolnica

Ilustracija | Foto: Profimedia

Nejla Bajrić (3) iz naselja Omerbegovača kod Brčkog umrla je protekle nedelje u sanitetskom vozilu dok su je transportovali iz bolnice u Brčkom u UKC Tuzla, piše Dnevni avaz.
Otac i majka za smrt kćeri optužuju lekare na Odseku pedijatrije u Brčkom. Tvrde kako nije bila bolesna već imala samo hipotoniju mišića što je uspešno izlečeno. Međutim, Najla se prehladila i tu je počela drama. Majka Zada kaže kako je dete počelo da kija i žali se na bol u grlu. Kod lekara je dobila sirup za iskašljavanje i upalu grla. Nije mogla da iskašlje sekret pa su je doveli u bolnicu.
- Ostali smo u bolnici. Izvukli su joj sekret i bilo je bolje – kaže majka. Međutim, kada je u drugu smenu došla doktorka Šećerbegović, Nejli je promenila terapiju i nije čistila sekret. Nalaze je uradila 15 sati nakon što je Nejla primljena.
Vizita od sedam lekara odlučila je da pošalje majku i Nejlu u UKC Tuzla u pratnji medicinske sestre.
- Dete mi je umrlo na Šićkom na ulazu u Tuzlu. Samo je zatrzala nogama i rekla: ‘Mama, hoću kući’. To je bio kraj – kaže očajna Zada i dodaje kako u Tuzli nisu bili ni obavešteni o njihovom dolasku.
- Temperatura 37,5 i upala sinusa, od toga se ne umire za dva dana. Ubili su mi dete. Ubiće ih još, ja vam kažem. Ako ne budu osuđeni, ako policija i tužilaštvo budu korumpirani kao što je zdravstvo, ja ću im presuditi – kaže očajna majka.
Iz bolnice u Brčkom zasada nema službenih reakcija, a čekaju se i nalazi obdukcije. Kako Avaz neslužbeno saznaje, Nejla se ugušila od sekreta koji je nastao zbog upale sinusa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP