Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Svet

TAKO TO RADE U VENECUELI

Pozovi ministra zbog korupcije!

Autor: | 12.01.2014 - 12:00:00h | Komentara: 0

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele objavio svoj broj mobilnog telefona i zatražio od policijskih predstavnika da ga lično pozovu i prijave slučajeve korupcije u svojim redovima.

Migel Rodriges

Migel Rodriges

Ministar Migel Rodriges rekao je da će policija ponovo zadobiti poverenje Venecuelanaca jedino ako iskoreni korupciju, preneo je Bi-Bi-Si (BBC) podsećajući da se korupcija u redovima policije smatra jednim od razloga što ta južnoamerička država ima jednu od najvećih stopa ubistava u svetu.
Nezadovoljstvo građana bezbednosnom situacijom dodatno je poraslo posle ubistva nekadašnje mis Venecuele Monike Sper i njenog bivšeg supruga Tomasa Berija, koji su usmrćeni iz vatrenog oružja u svom automobilu pred petogodišnjom ćerkom, ranjenom u tom napadu. U vezi s tim zločinom uhapšeno je sedam ljudi.
Migel Rodriges poručio je na jednoj svečanosti u Karakasu, koja je prenošena na TV, da će "novi policajci uvek imati odlične pretpostavljene, dobro pripremljene", ali da će imati i one "iskvarene" koje treba "bez straha da prijave jer korupcija podriva autoritet policije".
"Odmah mi dostavite takvu informaciju i 'otkinućemo glavu' takvom nemoralnom pretpostavljenom u policiji", upozorio je ministar pošto je predstavnicima policije dao svoj broj mobilnog telefona.
Britanski javni servis BBC navodi da je pokušao da dobije ministra na broj telefona koji je objavio, ali da odgovora nije bilo.
Skoro 25.000 ljudi ubijeno je prošle godine u Venecueli, navodi jedna nevladina organizacija, dok vlada tvrdi da taj broj nije tačan.
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro sastao se nedavno s guvernerima 23 savezne države i gradonačelnicima kako bi koordinirali borbu protiv kriminala.
On je zatražio od političara da ostave po strani razlike i udruže se u borbi protiv nasilja.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP